Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

 ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι δήμαρχοι της Φθιώτιδας, καθώς αποδίδουν στη διοίκηση του νοσοκομείου τη βούληση να διακόψει την 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, λόγω της έλλειψης γιατρών στο νοσοκομείο.
 Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας να “κλείσει” τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου και τριών κέντρων υγείας τις νύχτες και τις αργίες.
“Λόγω έλλειψης οδηγών και λόγω δεσμεύσεων Δημοσιονομικής προσαρμογής στο κόστος νυχτερινών – αργιών – εξαιρέσιμων και υπερωριών του προσωπικού του Γ.Ν. Άρτας.  ότι από 16-1-2013:..
ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
 Ομάδα πολιτών της Πάργας (Πάργα SOS), έχει καλέσει σε λαϊκή συνέλευση στις 30 του μηνός και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και το μέλλον του Κέντρου Υγείας. Επιπροσθέτως τα μέλη της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Δήμο Πάργας, αναφέρουν σε κείμενό τους: «... το θέμα για τα Κέντρα Υγείας, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος να κλείσει ένα από τα δύο (του Καναλακίου ή της Πάργας), υποβαθμίστηκε. Η συζήτηση αναβλήθηκε τρεις φορές και το δημοτικό συμβούλιο αρκέστηκε στην έκδοση ενός ψηφίσματος».
Πάγια τακτική της Τρόικας εξάλλου, αναφορικά με τι συγχωνεύσεις υπηρεσιών (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εφορίες, Ειρηνοδικεία κ.α.), είναι να μην αφήνει παραπάνω από ένα «σημείο αναφοράς», εν προκειμένω Κέντρο Υγείας, ανά Καλλικρατικό Δήμο.
Επίσης ένα από τα βασικά κριτήρια που θέτουν η Τρόικα και το Υπουργείο Υγείας για τις συγχωνεύσεις είναι οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Για παράδειγμα το Κ.Υ. Φιλιππιάδος απέχει μόλις 10-15 χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο της Άρτας, οπότε πιθανόν να τεθεί θέμα και γι' αυτό.