Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Συνεργασία Ε.Ν.Α., Δήμου και Γεωπόνων για την Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας


Η λαική αγορά της Πρέβεζας  αγκαλιάστηκε γρήγορα από τους Πρεβεζάνους.  Όμως τα προβλήματά της παραμένουν πολλά. Δεν έχει ακόμα" νόμιμη"  έγκριση, αλλά, το κυριότερο, δεν εχει  κανονισμό λειτουργίας. Αυτό επηρεάζει τις τιμές που πολλοί τις θεωρούν υψηλες για μια λαική αγορά. Δεν υπάρχει  ελεγχος των πωλητών  αλλά και των προιόντων.   Επίσης  εκτός των παραγωγών  υπάρχουν και μεταπωλητές,, που πωλούν σε υψηλές τιμές. Το προβλήματα αυτά  προσπαθούν να  τα λύσουν οι νέοι αγρότες δημιουργοί της λαικης, σε συνεργασία με τον δήμο και τον σύλλογο Πρεβεζάνων γεωπόνων
Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε τη λαική αγορά κλιμακιο του ΣΥΡΙΖΑ και μοίρασε την ανακοίνωση του κόμματος σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.

Το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο του Συλλόγου Γεωπόνων επισκέφθηκε την Αγροτική Αγορά και πραγματοποίησε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην αγορά.
Σήμερα Δευτέρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αναμένεται να προχωρήσουν στη θέσπιση ενός υποτυπώδους κανονισμού της Αγοράς, προκειμένου να μπουν σταθερές βάσεις ελέγχου και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η οργάνωση και η λειτουργία της.
Ο κανονισμός θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα και κάθε παραγωγός θα υπογράφει ένα είδος συμφωνητικού με το οποίο συμφωνεί να τηρεί τους κανόνες λειτουργίας της Αγροτικής Αγοράς, προκειμένου να ξεπεραστεί και το παραμικρό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι σήμερα.