Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Kοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα





Αθήνα, 17/01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, σας παραθέτουμε τις ερωτήσεις που κατέθεσε το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
           Ερωτήσεις που  κατατέθηκαν:

 Σχετικά με την κατάργηση της προυπόθεσης των 100 ενσήμων ανά πενταετία στις μειωμένες συντάξεις.

            Η μνημονιακή συγκυβέρνηση με το νέο μνημόνιο, πέρα όλων των άλλων, προχωρά στην αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 67 έτη για πλήρη σύνταξη και 62 χρόνια για μειωμένη. Η επίθεση στους ανθρώπους που για χρόνια δούλευαν και στήριζαν με τις εισφορές και τους φόρους του την ύπαρξη - έστω και αυτού - του ανταποδοτικού κράτους, συνεχίζεται ενώ ο κόσμος του πλούτου προστατεύεται με όλους τους τρόπους.
            Πέρα από την απάνθρωπη αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης η κυβέρνηση λαμβάνει μέριμνα ώστε οι συντάξεις να μετατραπούν από καθολικό δικαίωμα σε προνόμιο για λίγους τυχερούς. Η απαίτηση για 100 μέρες ασφάλισης (μέσω εργασίας ή αυτασφάλισης) ανά έτος για τα τελευταία 5 έτη, σε συνδυασμό με τις επαλαμβανόμενες αυξήσεις των ορίων ηλικίας και την τεράστια ανεργία, πρακτικά θέτει σε κίνδυνο πολλές κατηγορίες εργαζόμενων γυναικών, αδικεί κατάφωρα τον κόσμο της εργασίας και τις γυναίκες ιδιαίτερα. Η κατάργηση αυτής της ρύθμισης πρέπει να καταστεί υποχρεωτική για την κυβέρνηση του χάους. Η κατάργηση όλων των αντιλαικών ρυθμίσεων θα αποτελέσει μονόδρομο για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

·       Ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι σε μεταναστριες χωρίς χαρτιά και ασφαλιστική κάλυψη.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, πιστή στο δόγμα του ρατσιστικού “διαίρει και βασίλευε”, καθώς και στην δημιουργία συνθηκών διαμάχης των φτωχών με τους φτωχότερους που η πολιτική τους δημιουργεί, προχωρά και σε μια ακόμα κίνηση που θα ζήλευαν οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής. Την στιγμή που τα σκάφη αναψυχής και οι πισίνες φοροαπαλλάσσονται, η κυβέρνηση διπλασιάζει το κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και ασφαλιστική κάλυψη. Αντί να εντάξει σε ένα πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους συνανθρώπους μας που ζουν και δουλεύουν στην χώρα, αντί να τους βγάλει από την “γκρίζα ζώνη”, επιλέγει τους κρατά στην απόγνωση, πραγματοποιεί τα όνειρα της Χρυσής Αυγής. Η ελληνίδα μάνα στην Ελλάδα των μνημονίων θα δίνει το υπέρογκο ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό και η μάνα άλλου χρώματος, φύλου και καταγωγής θα δίνει 1200 ευρώ. Ο Ηρώδης της Χρυσής Αυγής γίνεται νόμος του κράτους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η γέννηση κάθε παιδιού, όλων των παιδιών, θα είναι δωρεάν για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν. Η ζωή δεν ποινικοποιείται.

·       Σε απόγνωση τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων για την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων των σταδίων από τους ΟΤΑ και της επιβολής αντιτίμου για την χρήση των δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων.

            Οι μνημονιακές πολιτικές στα έξοδα, τόσο των δήμων, όσο και της Γενική Γραμματείας Αθλητισμού έχουν οδηγήσει πολλά στάδια και χώρους άθλησης σε ολόκληρη την χώρα σε αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών, όπως οι δαπάνες θέρμανσης. Η αθλητική δραστηριότητα πολλών ερασιτεχνικών σωματείων διακόπτεται, με αποτέλεσμα το κόστος να μετακυλίεται στους πολίτες ως ιδιωτικό “χαράτσι” αθλητισμού. Η ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών και των παιδιών ιδιαίτερα, επιδεινώνεται ραγδαία. Η κυβέρνηση βαθαίνει την στάση πληρωμών προς την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059
barkas@parliament.gr