Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΝΕΡΒΑ






  Αθήνα, 04/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση για τις παρατυπίες της αναδόχου εταιρίας ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε, όσον αφορά στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε 840.000 απόρους, στο πλαίσιο κοινοτικής επισιτιστικής βοήθειας κατέθεσαν ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Ν. Ευβοίας και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η εταιρία που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος, κατά παράβαση των προβλεπομένων, αξιοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής ελαιόλαδου για να διαφημίσει την εταιρία και το συγκεκριμένο προϊόν που διαθέτει στο εμπόριο, προκαλώντας σύγχυση στο κοινό. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της διανομής του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, διαπιστώθηκε ότι η σήμανση του διανεμηθέντος προϊόντος στα χαρτοκιβώτια και τις φιάλες περιλάμβανε το εμπορικό σήμα της επιχείρησης και την ονομασία της επιχείρησης παραγωγής, ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. συνοδευόμενη από την ένδειξη «χωριό», ονομασία με την οποία χαρακτηρίζεται συγκεκριμένο προϊόν της αναδόχου εταιρίας, το οποίο διακινεί στο εμπόριο.
Η προσπάθεια να συνδεθεί η βοήθεια στους απόρους, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, με την εμπορική και επιχειρηματική δράση της εταιρίας, συνιστά παράβαση των προβλεπομένων και αθέμιτη επιχειρηματική πρακτική, που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059
barkas@parliament.gr