Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Χρησιμοποιώντας τις πανελλαδικές εξετάσεις η συγκυβέρνηση πετά στο δρόμο 10.000 αναπληρωτές


 Εν τω μεταξύ το γνωστό επιτελείο του γραφείου Σαμαρά έχει δώσει γραμμή πλεύσης σε όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια  στα  καθεστωτικά κρατικά και μη κανάλια. Ε! και τι έγινε ένα εκατομμύριο ανέργους έχουμε, για δέκα χιλιάδες παραπάνω θα νοιαζόμαστε. Προωθούν την άποψη ότι  "με τα πολλών ο θάνατος ουκ έστιν θάνατος". Επίσης έχουν βαλθεί να πείσουν το κοινό ότι οι καθηγητές προειδοποιούν με απεργίες με μοναδικό αίτημα να μην αυξηθεί το ωράριό τους. "μα καλά, τι θα πάθουν για δυο ώρες παραπάνω".  Κι όντως, δε μοιάζει τόσο φοβερό. Έλα όμως που συνοδεύεται από μια σειρά μεταθέσεων, αφού πολλοί εκπαιδευτικοί με τη νέα αύξηση δε θα μπορούν να συμπληρώσουν το προβλεπόμενο 75% του ωραρίου τους και θα υποχρεούνται να μετακινηθούν...  Έλα όμως που αυτή η αύξηση του ωραρίου είναι σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και όχι του Παιδείας!                                                                                                                                                 

Οι  διακοσμητικοί συγκυβερνήτες Κουβέλης και Βενιζέλος γνωρίζουμε απο πριν ότι θα ψελλίσουν  μερικά λόγια για το δίκιο των εκπαιδευτικών αλλά στο τέλος θα στηρίξουν τον υπουργό στην στρατολόγηση των καθηγητών. Ενδιαφέρον έχει η θέση του ΚΚΕ υπό τον νέο γραμματέα . Αφου η ΟΛΜΕ δεν ελέγχεται απο το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να κάνει ταξικούς αγώνες , άρα είναι ενάντια στην απεργία. Πιο  σκληρός και απο την Παπαρήγα έναντια στους" οπορτουνιστές", άσχετα αν ξεπουλά τους καθηγητές, και  με την στάση του ευνοεί την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης                                                                                                                                      

Είναι  σίγουρο όμως ότι οι καθηγητές μέσα απο τις δημοκρατικές τους διαδικασίες στις τοπικές συνελεύσεις τους θα αντισταθουν.