Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

MAΘΗΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΕΛΜΕ 

AΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ



Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ (Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι): Υπέρ της προτασης της ΟΛΜΕ: 302, ΠΑΜΕ : 12, Λευκά: 8.
Γ ' ΕΛΜΕ: Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ: 188, ΠΑΜΕ: 33, ΚΑΤΑ: 9, Λευκα:11
Δ' ΕΛΜΕ (Ν. Ιωνία - Ν. Ηράκλειο - Μενίδι): Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ: 112, Λευκά + ΠΑΜΕ: 111 (καταμετρήθηκαν μαζί)
Ε’ ΕΛΜΕ (Ταύρος- Πετράλωνα-Κουκάκι): Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ: 104, ΠΑΜΕ: 12.
ΣΤ’ ΕΛΜΕ: Υπερ της προτασης της ΟΛΜΕ:75, ΠΑΜΕ: 34, Λευκα:32.
ΕΛΜΕ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ (Ανω Λιοσια, Ζεφυρι, Χασιά): Ψηφισαν: 177 (στις εκλογες ειχαν ψηφισει 135)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΜΕ. ΥΠΕΡ: 141, ΚΑΤΑ: 25, ΛΕΥΚΟ: 21
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΜΕ. ΥΠΕΡ: 7, ΚΑΤΑ-ΛΕΥΚΑ: 170 (καταμετρήθηκαν μαζί)
 
ΕΛΜΕ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ: Εγγεγραμμένοι 124, Παρόντες 109, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ: 109
Συνολικά, από τις 20 ΕΛΜΕ που υπάρχουν στην Αττική, υπέρ της απεργίας τάχθηκαν οι ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Β' & Γ' Δυτ. Αττικής, Α-Γ' Δ', Ε' Αν. Αττικής, Α', Β', Γ', Ε', Στ', Ζ' Αθήνας, Νοτ. Αθήνας, Πειραιά, Β' Πειραιά, Ελευσίνας, Ν. Λιοσίων - Ζεφυρίου. Κατά της απεργίας τάχθηκαν μόνον 2, οι Βορειοανατολικής Αττικής και Προτύπων στο Ψυχικό.
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο Τετάρτη (15/5), στη σύσκεψη των προέδρων των τοπικών ενώσεων, που θα συνεδριάσουν για να συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα των σημερινών ψηφοφοριών και την όλη κατάσταση.

ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Α' (Αλεξανδρούπολης):  ΨΗΦΙΣΑΝ 123. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 111, κατά 2 και λευκό 10. 
ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ:  ΨΗΦΙΣΑΝ 132. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 125, κατά 7 και λευκό 0.
ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ:  ΨΗΦΙΣΑΝ 74. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 66, κατά 3 και λευκό 5. 
ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ:  
 (ΣΥΡΟΣ) ΨΗΦΙΣΑΝ 100. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 81. Υπερ της πρότασης του ΠΑΜΕ: 19.
(ΤΗΝΟΣ) ΨΗΦΙΣΑΝ 50. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 5. Υπερ της πρότασης του ΠΑΜΕ: 45.

Χανιά : Αγωνιστική απόφαση υπέρ των απεργιακών κινητοποίησεων πήραν οι καθηγητές στα Χανιά της Κρήτης.  Σχεδόν ομόφωνα υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ.  Συγκεκριμένα, υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ ψήφισαν 436, καταψήφισαν  7, λευκό 3. Την πρόταση του ΠΑΜΕ ψήφισαν 8 καθηγητές.
Πάτρα: Στην συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας παρευρέθηκαν 700 καθηγητές, οι οποίοι και αποδέχτηκαν κατα πλειοψηφία την πρόταση της ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές αποφάσισαν για νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη καθώς και πορεία. Επίσης, το σώμα της Γενικής Συνέλευσης υπερψήφισε και την πρόταση για περιφρούρηση στις Πανελλήνιες.
Κόρινθος: Σχεδόν ομόφωνη ήταν η αποδοχή της εισήγησης της ΟΛΜΕ από τους καθηγητές, που ανήκουν στην δύναμη της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας. Συγκεκριμένα, υπέρ της εισήγησης ψήφισαν 207, κατά 4, ενώ τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 6.
Αιτωλοακαρνανία: Η Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Αναλυτικότερα, υπέρ της ψήφισαν 234 καθηγητές, κατά ψήφισαν   14 και λευκό ψήφισαν 2. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, καθηγητές και μαθητές πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία στην πόλη του Αγρινίου.
Ιωάννινα: Αργά το βράδυ της Τρίτη ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, όπου σχεδόν ομόφωνα υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, 689 καθηγητές ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ, κατά ψήφισαν 2 ενώ η πρόταση του ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 10 ψήφους.
Τρίκαλα: Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε Τρικάλων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση της Ο.Λ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα, ΥΠΕΡ της εισήγησης ψήφισαν 215 καθηγητές, ΚΑΤΑ της εισήγησης 56 και ΛΕΥΚΟ ψήφισαν 11. 
Βοιωτία:  Σε αγωνιστικό κλίμα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε η μαζικότατη γενική συνέλευση των καθηγητών της Βοιωτίας. Η πρόταση της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε λαμβάνοντας 203 ψήφους. Κατά ψήφισαν 19 καθηγητές και λευκό 10. Μετά το τέλος της συνέλευσης έγινε πορεία στους δρόμους της Λιβαδειάς.
Πρέβεζα: Συντριπτικό ναι στην απεργία
 ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 190
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 14
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 10
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ          3