Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Επίθεση στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα από δυνάμεις των ΜΑΤ στα Προπύλαια.


image
Ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα της Πρυτανείας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για θέματα του πανεπιστημίου. Στόχος των φοιτητών ήταν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης της πρυτανείας. Σύμφωνα με καταγγελίες διοικητικών υπαλλήλων κάποια μέλη του ΔΣ κάλεσαν την αστυνομία και το κτίριο περικυκλώθηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. 
Τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στο κτίριο και άρχισαν τις προσαγωγές. Συνολικά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ 31 άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι φοιτητές παραμένουν κλειδωμένοι μέσα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βάλουν μέσα στην κλούβα τους προσαχθέντες αλλά οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Τότε, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να προχωρήσει με τις προσαγωγές.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης φέρεται να αρνείται ότι κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία στην Πρυτανεία. «Πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν τα αιτήματά τους. Απρόκλητα και χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα παρενέβη η αστυνομία και περικυκλώθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας από δυνάμεις καταστολής», δήλωσε διοικητικός υπάλληλος της Πρυτανείας που ήταν παρών στο συμβάν. «Πηγαίνουν άνθρωποι μεσ' στις κλούβες στη ΓΑΔΑ χωρίς να χουν κάνει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε. Παρόντες στο συμβάν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασιλική Κατριβάνου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους ψέκασαν με χημικά.
image
http://prevezabest.blogspot.gr/