Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Βαρβαρότητα! Η διοίκηση των ΟΣΥ Α.Ε. "εκτελεί" μια μακροχρόνια άνεργη και την ανάπηρη μητέρα της!»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστα Μπάρκα

«Βαρβαρότητα! Η διοίκηση των ΟΣΥ Α.Ε. "εκτελεί" μια μακροχρόνια άνεργη και την ανάπηρη μητέρα της!»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές στις 15 Οκτωβρίου 2013 ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύωνμε θέμα: «Βαρβαρότητα! Η διοίκηση των ΟΣΥ Α.Ε. "εκτελεί" μια μακροχρόνια άνεργη και την ανάπηρη μητέρα της!»

Η διορισμένη από τη μνημονιακή κυβέρνηση Διοίκηση της εταιρείας ΟΣΥ Α.Ε., πιστή στη «γραμμή» που έχουν χαράξει οι εντολοδόχοι της, δείχνει και αυτή το αδυσώπητο πρόσωπο και την αναλγησία της απέναντι σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και βρίσκονται στο όριο της εξαθλίωσης. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πρόσφατα και το οποίο ανέδειξε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Στο εν λόγω περιστατικό εμπλέκονται μια μακροχρόνια άνεργη 31 ετών και η 53χρονη μητέρα της, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και ανάπηρη σε ποσοστό 80%. Δυστυχώς, λόγω της σοβαρής οικονομικής αδυναμίας των δύο γυναικών, η 31χρονη επιβιβάστηκε σε λεωφορείο χωρίς εισιτήριο και, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτή του ΟΑΣΑ, κόπηκε πρόστιμο 72 ευρώ, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει ενημερώσει επανειλημμένα τον ελεγκτή ότι είναι μακροχρόνια άνεργη.

ΟΙ ιθύνοντες της ΟΣΥ Α.Ε. μάλιστα στις 17/09 ενημέρωσαν τις δύο γυναίκες μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλλει, ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί, διαφορετικά θα μεταβιβαστεί εντός 20 ημερών στην εφορία, όπου και θα δεκαπλασιαστεί και θα ανέλθει στα 720 ευρώ συνολικά. Επομένως, για ένα εισιτήριο 1,20 ευρώ το τελικό πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία η μακροχρόνια άνεργη και η ασθενής μητέρα της είναι 720 ευρώ! Με λίγα λόγια, το κράτος ενεργοποιεί όλο τον μηχανισμό του για ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε θα εισπράξει και το οποίο αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τις δύο γυναίκες που βρίσκονται ψυχικά και σωματικά στην εξαθλίωση, ενώ αυτό που ουσιαστικά χρειάζονται είναι κοινωνική ευαισθησία και στήριξη.

Ο κ. Υπουργός ερωτάται σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο στην εν λόγω μακροχρόνια άνεργη κυρία; Πώς θα ρυθμίσει παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν και είναι σε εκκρεμότητα;

Όταν η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι της σπεύδουν να καταδικάσουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, ενώ η πολιτική τους γεννά αυτά τα εκτρώματα είναι ή υποκριτές ή πάρα πολύ επικίνδυνοι για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει επανειλημένως δεσμευτεί ότι η επερχόμενη Κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη όπως επίσης θα επαναφέρει και θα διευρύνει τα προνόμια των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη και που έχουν πέσει θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059
barkas@parliament.gr