Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογίες που συνυπέγραψε ο Κώστας Μπάρκας για τα εργασιακά






  Αθήνα, 05/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας, συνυπέγραψε στο πλαίσιο της ΕΕΚΕ του Υπ. Εργασίας τέσσερις τροπολογίες, πάνω σε κρίσιμα ζητήματα.

Η πρώτη τροπολογία αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και στην υποχρέωση των δημοσίων και ιδιωτικών νομικών προσώπων να χορηγούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης καθώς επίσης και την προνομιακή κατάταξη των απαιτήσεων των Ταμείων από καθυστερούμενες εισφορές οφειλετών που πτώχευσαν ή βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά στην κατάργηση της σκανδαλώδους διάταξης της 48ωρης προθεσμίας των εργοδοτών για αλλαγή του ωραρίου εργασίας, μετά από έλεγχο των επιθεωρητών εργασίας. Την κατάργηση δηλαδή του παραθύρου της εργοδοσίας να αποφεύγει πρόστιμα, εφόσον μετά από παράβαση αξιοποιήσει την χαριστική ρύθμιση και εναρμονίσει τα δηλωθέντα με τα πραγματικά δεδομένα της κατάστασης προσωπικού της επιχείρησης.

Η τρίτη τροπολογία αφορά στους απολυμένους των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων Νάουσας-Πέλλας - Έβρου και Πρέβεζας και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τους. Η τροπολογία αυτή διορθώνει μια εξόφθαλμη αδικία που προκύπτει από την αντιμετώπιση του χρόνου ένταξης στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση σε αυτούς ως πλασματικό και λύνει ένα ζήτημα που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια.

Η τέταρτη τροπολογία αφορά στην συνταξιοδότηση υπαλλήλων προερχόμενων από την Αγροτική Τράπεζα, θεμελιώνοντας στους τελευταίους συνταξιοδοτικό δικαίωμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενες διατάξεις του Ταμείου τους, ακυρώνοντας έτσι την δυνατότητα της άνισης και άδικης μεταχείριση των ασφαλισμένων.







ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059
barkas@parliament.gr