Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Όλοι αύριο στο Άκτιο (Κρατικός Αερολιμένας) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Το Σάββατο 22-11-14,  ημέρα κινητοποίησης στο  Άκτιο  ενάντια στο  ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου.

 Το Σάββατο 22-11-14 ορίστηκε από την «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων» ως ημέρα αντίστασης και κινητοποιήσεων ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία ξεπούλημα των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας. Ημέρα πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα για την προστασία των υποδομών της χώρας και του λαού.  
 Την 22-11-14 πρέπει να ηχήσει στην ελληνική επικράτεια, το μήνυμα προς τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι η Πρέβεζα δεν υποθηκεύει το μέλλον της και δε «χαρίζει» το Αεροδρόμιο του Ακτίου στους  επίδοξους «επενδυτές». Ότι η Πρέβεζα  δεν παίζει «στα ζάρια» τα αναπτυξιακά της εργαλεία, δεν παζαρεύει τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο του Ακτίου.
 Για ακόμα μια φορά τονίζουμε: το Κρατικό Αεροδρόμιο του Ακτίου ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι απόλυτα κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο και έχει άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας-κερδοφορίας του. Η ιδιωτικοποίησή του πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

 Το Σάββατο 22-11-14, στις 11 το πρωί , ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Πρεβεζάνους και τις Πρεβεζάνες, σε όλα τα μέλη και τους φίλους του, για μαζική συμμετοχή και στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Αεροδρόμιο του Ακτίου. Η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα που αυτή τη στιγμή δρομολογείται σε βάρος των πολιτών της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των συμφερόντων της χώρας και όλου του ελληνικού λαού.