Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Το βάρος του κόμματος στα κινήματα αντίστασης και όχι στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου

Μέρα με τη μέρα καταρρέουν οι σχεδιασμοί της μνημονιακής κυβέρνησης των Σαμαρά Βενιζέλου. Έτσι παρακολουθούμε, για μια φορά ακόμα,  το ίδιο έργο, όπου μετά από μια «σκληρή» διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση υποχωρεί άτακτα στις απαιτήσεις της τρόικας. Το γεγονός αυτό είναι επόμενο να φέρνει όλο  και πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, εκλογών που επίμονα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μια κυβέρνηση της Αριστεράς με νωπή λαϊκή εντολή να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός και η χώρα.
Σ’αυτό το γενικότερο πλαίσιο, διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διάφορα σενάρια πιθανών υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα. Ενημερώνουμε όλους τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλο τον πρεβεζάνικο λαό, ότι το κύριο μέλημά μας είναι η απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών, η  στήριξη της κοινωνίας και η ενίσχυση των δικτύων αλληλεγγύης των ανέργων συμπολιτών μας, καθώς και όσων βρίσκονται σε δυσχερή θέση, η στήριξη των συνδικαλιστικών αγώνων και κάθε κινήματος αντίστασης στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Αγωνιζόμαστε για τη διαμόρφωση μιας νέας συλλογικής συνείδησης μέσα στην κοινωνία, αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της κυβέρνησης της Αριστεράς και την στήριξή της στη συνέχεια.
Ασφαλώς θα έρθει η ώρα που θα μας απασχολήσει το ζήτημα των υποψήφιων βουλευτών τους οποίους θα στηρίξει το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά η ώρα αυτή δεν έχει ακόμα φτάσει. Συνεπώς μέχρι να ανοίξει το ζήτημα αυτό, η όποια εικασία περί πιθανών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, στερείται παντελώς περιεχομένου.