Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλης της κοινωνίας. Το δικαίωμα αυτό, εδώ και τρία χρόνια, μαζί με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση από τις κυβερνήσεις των μνημονίων.  Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο χώρο της υγείας αποσκοπούσαν στην εμπορευματοποίηση και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με στόχο την απαξίωση του ΕΣΥ, για να μπορέσουν να το ξεπουλήσουν στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και στους πιστωτές της χώρας.  

Καταδικάζουμε την απάνθρωπη απόφαση της ανάλγητης κυβέρνησης για μετατροπή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας σε πολυδύναμο ιατρείο – θα λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι με απώτερο σκοπό το οριστικό κλείσιμο, υποβαθμίζοντας την περίθαλψη μιας ευρύτερης περιοχής και  απαξιώνοντας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η υποβάθμιση δε αυτή του Κ.Υ. έρχεται σε μια περίοδο που η πλειονότητα των κατοίκων έχει ανάγκη την στήριξή του από πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη. 

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη γιατρών για την λειτουργία του Κ.Υ. σε 24ωρη βάση και την λειτουργία του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου. Το Κ.Υ. έχει ιατρικό εξοπλισμό (αναλυτές για μικροβιολογικές εξετάσεις, ακτινολογικό εξοπλισμό) εδώ και χρόνια, πληρωμένο από τον ελληνικό λαό, που τον υπολειτουργούν και τώρα θα εγκαταλειφθεί.  

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια υγεία 
Ελεύθερη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Υγειονομική κάλυψη όλων των πολιτών ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι. 
Αναπλήρωση με κρατική χρηματοδότηση του ελλείμματος του ΕΟΠΠΥ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη του λαού. 
Κάλυψη του ΕΟΠΠΥ με γιατρούς, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση στην Α/ θμια υγειονομική περίθαλψη. 
Την αποτροπή των συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας και την πλήρη χρηματοδότησή τους για να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες. 
Την στελέχωση των μονάδων υγείας με προσωπικό προκειμένου να μην κλείσουν τμήματα και εργαστήρια. 
Την ανάπτυξη δομών για την υποστήριξη ευαίσθητων ομάδων, αστέγων, ανέργων, αναπήρων, μεταναστών κ.ά. 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ