Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

EΓΙΝΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.




3/10/13
Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση της αντιρατσιστικής Πρεβεζας . Συμμετείχαν άτομα φορείς και κόμματα. Πλην ΚΚΕ το οποίο παρόλο που μέλη του είναι θύματα της ναζιστικής συμμορίας, ακολουθεί μια διασπαστική μοναχική πορεία, όονο μέσα από τις παρατάξεις που ελέγχει. ΠΑΜΕ, κλπ.
Ο προβληματισμός ηταν έντονος και οι προτάσεις πολλές.
Υποστηρίχτηκε από τους περισσότερους ότι η άνοδος της ΧΑ είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολίτικης των μνημονίων της Κυβέρνησης και Τροικας , αλλά και της φτώχειας και ανεργίας που προκαλεί. Κύρια υπεύθυνη γιαυτό είναι ακροδεξιά πολιτική της συγκυβέρνησης που καλύπτει και συγκαλύπτει την νεοναζιστική συμμορία. Η σύλληψη βουλευτών της ΧΑ ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του λαϊκού κινήματος, αλλά δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι ο σκοπός είναι να την διαλύσει.
Αντίθετα την χρησιμοποιεί για να επιτεθεί στο λαϊκό κίνημα και στα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, με την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο ακρών.

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του φασισμού πρεπει να είναι πολυεπίπεδος.
Στο νομικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό ,αλλά και στο κοινωνικό επίπεδο

-Νομικά ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου ζήτησε συγκεκριμένες καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις .
-Πολιτικά, τα συνδικάτα, οι φορείς , ο δήμος με ψήφισμα να καταγγείλουν την δράση της ΧΑ. Να απαιτήσουν να μην ανοιχθούν γραφεία της οργάνωσης στην πόλη μας, εφοσον εκκρεμεί η δίωξη της ως εγκληματικής οργάνωσης.

-Να διοργανωθεί μια μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στην Πρέβεζα και να κυκλοφορήσει στα νεολαιίστικα στέκια και στα σχολειά μια αφίσα με την μορφή του δολοφονημένου αντιφασίστα όπερ Παύλου Φύσσα.

-Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης για τους πιο κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας.  Μεσα από δράσεις υποστήριξης τους, όπως το κοινωνικό ιατρείο , να μην τους κόβεται το ρεύμα, να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο οι ανασφάλιστοι, να προβληθεί ταινία με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

-Επίσης ακουστήκαν απόψεις και για μια πιο δυναμική αντιμετώπιση   των μελών της ΧΑ.
Τέλος αποφασίστηκε όλες οι προτάσεις να ενσωματωθούν σε ένα κείμενο που θα υπογράφει από τους παρόντες, τα συνδικάτα τους φορείς , και θα κυκλοφορήσει στην πόλη.