Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

«ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ»



Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε χώρο στους πεζούς και τους ποδηλάτες» και με πρωτοβουλία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16.8.2007, πορεία από ποδηλάτες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.
Τονίζοντας οι διοργανωτές το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πρέβεζα- ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες -, την κατάληψη των πεζοδρόμων από επιχειρήσεις, την έλλειψη ποδηλατοδρόμων αλλά και την απαράδεκτη συνήθεια πολλών να μετακινούνται για ασήμαντη αφορμή με το αυτοκίνητο, είχαν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν όλους τους πολίτες έτσι που να σταματήσει η αδιαφορία για την ποιότητα της ζωής τους .



Με συνθήματα που φώναζαν και αναγραφόταν σε πικέτες που έφεραν πάνω τους , όπως : «Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι» «Στο ποδήλατο λέμε ΝΑΙ» «Δώστε χώρο στους πεζούς και τους ποδηλάτες και όχι στα τζιπάκια και τους τεχνοκράτες» κ.α., διέσχισαν την Λεωφόρο Ειρήνης από το Φόρο μέχρι το τέρμα της ,τον πεζόδρομο της παραλίας και την κεντρική αγορά. Κατά την πορεία επιδοκιμάσθηκαν, με χειροκροτήματα και επευφημίες, από πολλούς κατοίκους.