Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 3-5/09/2007

Περιοδείες σε χωριά και κωμοπόλεις του Νομού Πρέβεζας: Στεφάνη, Πέτρα, Ωρωπό, Αγιά, Ανθούσα και Θεσπρωτικό, καθώς και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και Υπηρεσίες του Δήμου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας, πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Σπύρος Βελέντζας, Αντώνης Ζαπουνίδης, Σπύρος Παγκράτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, το τριήμερο 3-5/09/2007.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναδείχνεται σε κύρια δύναμη ιδεολογικής, προγραμματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης στον νεοφιλελευθερισμό και τους πολιτικούς εκπροσώπους του στην Ελλάδα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Στο νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος στα πλαίσια της ιδεολογίας του, επεκτείνεται, χωρίς όρια, σ’ όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, παιδεία, περιβάλλον. Φέρνει μαζί του, όλο το οπλοστάσιο της ιδεολογίας του και των αξιών του: ανταγωνισμό, επικράτηση, ωμό κέρδος. Αδιαφορεί και συκοφαντεί αξίες, που προστατεύουν, την κοινωνία και το περιβάλλον: αλληλεγγύη, συλλογικότητα, κοινωνική ασφάλιση, προστασία του περιβάλλοντος, αειφορία, παιδεία για όλους, ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας κλπ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και διάθεση να μην περάσει έτσι, συζητήθηκε η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία, αφού εκθέτει, τη συνεχή επιβάρυνση του Αμβρακικού, εκτός των άλλων, από τις εγκαταστάσεις εταιρειών πετρελαιοειδών και υγραερίου, την καλεί ν’ απαντήσει, αν το μπάζωμα 4.796, 40 τ.μ. στο στόμιο του Αμβρακικού, για την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα Σκαφών Αναψυχής είναι συμβατό με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Αμβρακικός είναι ένας από τους υδροβιότοπους που προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR.

Πρέβεζα 07/09/2007

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας