Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών μας έδωσε χαρά και ικανοποίηση.

Είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί, στο χέρι μας είναι, να δώσει φτερά στην προοπτική μιας αριστεράς ριζοσπαστικής-αγωνιστικής-ενωτικής, ανοιχτής στο μυαλό και στις γραμμές της.

-Δόθηκε ένα ισχυρό μήνυμα για αριστερή στροφή.

-Η ριζοσπαστική αριστερά πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις, στην ιστορία της, από τη μεταπολίτευση.

-Οι δυνάμεις της δικομματικής συναίνεσης στις νέο-συντηρητικές αντικοινωνικές πολιτικές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπέστησαν μείωση των δυνάμεών τους κατά έξι (6) ποσοστιαίες μονάδες, συνολικά.

-Η πολιτική της ηγετικής ελίτ του ΠΑΣΟΚ, για το πέρασμα στην κοινωνία των νεοσυντηρητικών-αντικοινωνικών μονόδρομων, απορρίφθηκε από ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων του, ένα τμήμα του οποίου συναντήθηκε με το αριστερό-ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

- Η ΝΔ σχημάτισε μεν, ελέω εκλογικού νόμου, αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι όμως, αντικειμενικά, πιο εύθραυστη απέναντι σε ένα ισχυρό κοινωνικό κίνημα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της αριστεράς, τις φίλες και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που πίστεψαν και στήριξαν με τις ιδέες τους και την πρακτική τους την προεκλογική μας δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε τους 1.862 πολίτες του Νομού μας, που στήριξαν και με την ψήφο τους το ανανεωτικό-ριζοσπαστικό-οικολογικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενίσχυση αυτή, είναι η βάση για το άνοιγμα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς πιο πλατιά στο Νομό μας, με την ανάπτυξη αγωνιστικών ενωτικών πρωτοβουλιών: για το περιβάλλον, την ανεργία, τις συνθήκες εργασίας των νέων και των εργαζόμενων, τα προβλήματα των αγροτών, το μέλλον της νέας γενιάς.


Πρέβεζα 18.9.2007

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας