Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας χαιρετίζει την μαζική , αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών που στήριξε την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και με συντονισμένες προσπάθειες έκαναν πράξη το πρώτο ξήλωμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας.
Το ομόφωνο της απόφασης του Δ.Σ. και η μαζική συμμετοχή του πολιτών είναι αυτά που έκαναν δυνατή μια τέτοια νίκη. Νίκη που δεν πρέπει να μείνει μόνη αλλά να έχει και συνέχεια με το κατέβασμα κάθε τέτοιας κεραίας που επιβαρύνει και απειλεί την υγεία των πολιτών αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας. Συνέχεια θα πρέπει να έχει και με την αύξηση της ετοιμότητας των πολιτών απέναντι σε κάθε παρόμοια προσπάθεια νέας εγκατάστασης έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε δημιουργικά σε μια πόλη ελεύθερη απειλών .
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και βοηθά κάθε τέτοια ενέργεια ενάντια σε πρακτικές και λογικές που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από την ζωή των πολιτών καταστρέφοντας ανθρώπους και περιβάλλον.
Θεωρούμε προκλητική για το κοινό αίσθημα την σύλληψη και προσαγωγή του κ.Δημάρχου , ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ακτιβιστών στην αστυνομία. Η ενέργεια αυτή θεωρούμε ότι στοχεύει στον εκφοβισμό των πολιτών και την αποτροπή παρόμοιων ενεργειών. Στην πρόκληση αυτή άμεση ήταν απάντηση των πολιτών με την μαζική διαμαρτυρία τους έξω από την αστυνομική διεύθυνση.
Η υπεράσπιση των μεγαλοσυμφερόντων εκ μέρους της εισαγγελίας και των διωκτικών αρχών άλλο δεν δείχνει παρά τον ταξικό προσανατολισμό του κράτους που υπηρετούν. Στην ανατροπή των ταξικών αυτών συσχετισμών προς όφελος του λαού στοχεύει η πάλη που δίνει παντού ενωτικά η ριζοσπαστική αριστερά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συνεχή επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε παρόμοιας απειλής απέναντι στην ζωή και την φύση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συνεχή αγώνα ενάντια στην κερδοσκοπία των λίγων σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να πάρει την υπόθεση της ίδιας του της ζωής στα χέρια του.

Πρέβεζα Μάρτης 2008

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας