Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού για επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και της κερδοφορίας, σε χώρους που παραδοσιακά καλύπτονταν από το κράτος: πολιτισμός, παιδεία, αθλητισμός, υγεία, απαξιώνει συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας με συγκεκριμένα μέτρα και παραλείψεις:

-Μέσω των «Συμπράξεων» επιχειρηματικών ομίλων και δημοσίου, ανοίγει τον πανάκριβο δρόμο: για τον έλεγχο, φαινομενικά δευτερευόντων, σήμερα, λειτουργιών του Νοσοκομείου και στη συνέχεια, γιατί όχι, τον έλεγχο των προσλήψεων και του management.

-Κρατά τις δαπάνες υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα, με συνέπεια ακόμα και μονάδες εντατικής θεραπείας να υπολειτουργούν.

-Αναγνωρίζει, στα λόγια, τις τεράστιες ανάγκες σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά δεν διαθέτει πόρους για τις αναγκαίες προσλήψεις.

-Εναποθέτει τη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. στην εντατικοποίηση της εργασίας του προσωπικού και στο μεσαιωνικό σύστημα εφημέρευσης των ιατρών.

-Τελικά, υποβαθμίζει το Ε.Σ.Υ., μεταφέρει τις δαπάνες υγείας στους πολίτες και γιγαντώνει τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στους ιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Πρέβεζας, που συμμετέχουν στην πανελλαδική επίσχεση εργασίας και διεκδικούν:

-την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών από το Δεκέμβριο του 2007
-ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας
-την καθιέρωση αξιοπρεπούς αμοιβής, σύμφωνα με το παρεχόμενο έργο τους και
-τον τερματισμό του μεσαιωνικού συστήματος εφημέρευσης.

Οι αγώνες των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, του συνόλου των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, μπορούν ν’ αναχαιτίσουν σήμερα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά και να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για τον κοινωνικό χρωματισμό των ασκούμενων πολιτικών στη χώρα μας, για την αναγκαία όσο ποτέ στροφή προς τ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Πρέβεζα 21.03.2008

Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας