Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

Χαιρετίζουμε το ελπιδοφόρο και σε εξέλιξη μέτωπο, που δημιουργείται στην πόλη μας και στους γειτονικούς Νομούς, για τη σωτηρία του Αμβρακικού.
Με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και των αντίστοιχων αποφάσεων γειτονικών Δήμων, την ενεργό συμμετοχή των οικολογικών οργανώσεων, των Ενεργών Πολιτών Άρτας, της Οικολογικής Παρέμβασης Λευκάδας, του Συλλόγου Αλιέων, των Αγροτικών Συλλόγων των όμορων Νομών, των Επαγγελματιών, των καθηγητών και δασκάλων, των μαθητών και σπουδαστών, γίνεται συνείδηση πια, ότι τη θέση της ανησυχίας και του προβληματισμού, πρέπει να καταλάβει η πιο πλατιά και μαζική δράση.

Γιατί δεν παίρνει άλλη αναβολή! Βρισκόμαστε στο παρά πέντε!

Γιατί ο Αμβρακικός ασφυκτιά από την παράδοσή του στα μεγάλα, κυρίως, αλλά και στα μικρότερα κερδοσκοπικά συμφέροντα. Τα συμφέροντα που γιγαντώνονται, από την καταστροφική απομύζηση του οικοσυστήματος και αφήνουν πίσω τους, νεκρά πεδία.

Τα συμφέροντα:
-που βρίσκουν «νόμιμους» τρόπους να μπαζώνουν και να τσιμεντοποιούν, το μοναδικό φυσικό πνεύμονα στην είσοδο του Αμβρακικού, στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης, με τη δικομματική συμπαιγνία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε κυβερνητικό επίπεδο και την πλήρη αφωνία, τα κρίσιμα χρόνια της προπαρασκευής και της υλοποίησης του «έργου» των τοπικών βουλευτών, αλλά και των βουλευτών των γειτονικών Νομών
-που επεκτείνουν τις δεξαμενές καυσίμων, σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι ετοιμάζεται η απομάκρυνσή τους
-που παραδίδουν σεληνιακό τοπίο, με την υπερεντατική εκμετάλλευση,(ιχθυοκαλλιέργειες κλπ).

Καλούμε τους πολίτες της πόλης μας να συμμετέχουν ενεργά στο ΜΕΤΩΠΟ ΖΩΗΣ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ. Τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, φαντάζουν ανίκητα, μόνον όταν οι πολίτες παραμένουν απαθείς!

Να συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 11:00π.μ. στην παραλία της Πρέβεζας, μπροστά στο Δημαρχείο.

Για να μην επιτρέψουμε να γίνει ο Αμβρακικός μια νέα Κορώνεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εκπροσωπηθεί σ’ αυτή την αγωνιστική διαδήλωση, από τον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του Συνασπισμού, το Γιάννη Μπανιά επικεφαλής της ΑΚΟΑ, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνο για θέματα Ηπείρου και το Βασίλη Πριμικήρη μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Πρέβεζα 20.03.2008
Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας