Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση ΣυΡιζΑ Πρέβεζας με φορείς της πόλης για το λιμάνι

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣυΡιζΑ Πρέβεζας μετά από πρόσκληση των αντίστοιχων φορέων συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων Ελεύθερων Αλιέων, Ερασιτεχνών Αλιέων Νομού Πρέβεζας και Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ πληρώματος.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εκφράσανε την αντίθεσή τους στην επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του εμπορικού λιμένα και της μαρίνας Πρέβεζας. Θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων του λαού της Πρέβεζας. Διαμαρτύρονται επίσης για την σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής και ζητούν να εκπροσωπούνται σ΄ αυτήν και τα σωματεία τους σαν αρμοδιότερα και έχοντα έννομο συμφέρον.
Τόνισαν ακόμη τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού για την μίσθωση της μαρίνας μια και η συμμετοχή ενός μόνο υποψηφίου ισοδυναμεί με απ' ευθείας ανάθεση. Σε αίτησή τους μάλιστα να τους χορηγηθούν τα παραστατικά της δημοπρασίας το Λιμενικό Ταμείο απάντησε αρνητικά!!!
Το πιο σημαντικό θέμα όμως κατά τη γνώμη τους είναι η επέκταση μέσα στη θάλασσα της μαρίνας στο Άκτιο, που έγινε έξω από κάθε περιβαλλοντική δεοντολογία. Αποτέλεσμα το στένεμα του στομίου, η ανάσχεση των ρευμάτων, η ελλιπής ανανέωση των νερών στον Αμβρακικό που θα καταντήσει βούρκος.

Ο ΣυΡιζΑ θεωρεί ότι τα αιτήματα των φορέων είναι δίκαια, γι' αυτό και θα βρίσκεται στο πλευρό τους στον αγώνα για την υλοποίησή τους.
Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Το λιμάνι είναι δημόσιος πλούτος και πρέπει να λειτουργεί με ευθύνη των φυσικών του φορέων (Δήμος, Εργαζόμενοι στο λιμάνι, Ψαράδες κλπ)
Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη ρύπανση του Αμβρακικού και την γενικότερη περιβαλλοντική του υποβάθμιση, στην οποία σοβαρό ρόλο παίζει η επέκταση της μαρίνας του Ακτίου, υποστηρίζουμε αγωνιστικά κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του, στα πλαίσια μιας αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και των φυσικών πόρων.

Πρέβεζα 19/11/2008

Το Γραφείο Τύπου της Σ.Ε. Πρέβεζας του ΣυΡιζΑ