Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

60 ΧΡΟΝΙΑ NATO H IΔIA ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ- ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

60 μετά την ίδρυση του ΝΑΤΟ και οι καταστροφικές συνέπειες που έχει αφήσει πίσω του και συνεχίζει να αφήνει ο διεθνής «αμυντικός»( υποθετικά) οργανισμός όλο και πληθαίνουν.
Η λεγόμενη «νέα παγκόσμια τάξη» υπό την ηγεμονία των Η.Π.Α, αλλά και την πιστή υιοθέτηση των πολιτικών της από την ΕΕ δημιούργησε πολλές καταστροφές και δεινά στον πλανήτη, με σοβαρές συνέπειες και στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν την οκταετία Μπους ήταν προς τη κατεύθυνση της εκπροσώπησης των πιο επιθετικών δυνάμεων του κεφαλαίου με πρόσχημα το γνωστό «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».Αλλά και οι πολιτικές των δημοκρατικών Κλίντον και Αλ Γκόορ με τη χρήση εμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες στη γειτονική Σερβία με την ευγενική «χορηγία» του ΝΑΤΟ δεν μπορούν εύκολα να ξεχαστούν.
Τα αποτελέσματα αυτής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής: Αφγανιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη, αύξηση κατά 45% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, η παγκοσμιοποίηση του ΝΑΤΟ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , οι εικονικές εκτελέσεις, αλλά και η υπονόμευση του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου. Επίσης δεν
μπορούμε να ξεχάσουμε την «αντιπυραυλική ασπίδα» που χάρις της λεγόμενης τρομοκρατίας απείλησε να μετατρέψει ξανά την Ευρώπη σε πεδίο πυρηνικών
ανταγωνισμών, καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα του Καυκάσου.
Μέσα από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που τις οξύνουν τα προβλήματα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, αναδείχθηκαν οι αδυναμίες του ίδιου κυρίαρχου μοντέλου ανάπτυξης. Πυροδοτήθηκαν έτσι μαζικά και πολύμορφα κινήματα αντίστασης σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Ιδιαίτερα τη τελευταία δεκαετία που δημιουργήθηκε το παγκόσμιο κοινωνικό φόρουμ.
Συνεπώς το κύριο ζητούμενο είναι να ενισχυθούν τα κινήματα αυτά και να λειτουργήσουμε σε μια κατεύθυνση ενός κόσμου ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης των λαών και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ενάντια στην κυρίαρχη ιμπεριαλιστική λογική που φέρνει, πολέμους και δυστυχία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1) Την άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ
2) Να κλίσει η βάση του Ακτίου και της Σούδας
3) Καμιά ελληνική φρεγάτα σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ
4) Κανένας Έλληνας στρατιώτης στο Αφγανιστάν
5) Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας
6) Να κλίσει η παράνομη βάση του Γκουαντάναμο και κάθε τόπος βασανιστηρίων.

Πρέβεζα, 4 Απριλίου 2009
Νεολαία ΣΥΝ Πρέβεζας