Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου 28/4/2012




    Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η επικοινωνία των υποψηφίων τού ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλο το νομό.

     • Την Πέμπτη το πρωί οι οι υποψήφιοι βουλευτές, Πέγκυ Κανελλοπούλου, Κώστας Μπάρκας και Ευκλείδης Φονταράς, επισκέφθηκαν τον ΟΑΕΔ, τον ΕΟΠYΥ και το νοσοκομείο τής πόλης.

     Στις συνθήκες τού μνημονίου η ανεργία χτυπάει έντονα και το νομό μας. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας και για την ανάγκη παραγωγικής αξιοποίησης των πόρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

     Στον ΕΟΠYΥ και στο νοσοκομείο αναδείχθηκε η αγωνία των εργαζομένων και των ασθενών για τη συνεχή απαξίωση της δημόσιας υγείας και την υποβάθμιση της εργασίας των εργαζομένων σε μια εποχή που οι ανάγκες μεγαλώνουν και οι άνθρωποι μένουν ανασφάλιστοι.

     • Την Πέμπτη το απόγευμα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή τού υποψήφιου βουλευτή Σπύρου Παγκράτη επισκέφθηκε το χώρο τού ΤΕΙ, όπου συναντήθηκε με το Δ.Σ. των σπουδαστών και τον καθηγητή κ. Σωτηρόπουλο. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό το παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου, σε μια εποχή που μειώνονται συνεχώς τα έσοδα και τα αποθεματικά τού συγκεκριμένου ΤΕΙ μέσω PSI “κουρεύτηκαν” ανελέητα από τα 10 εκατομμύρια στα 3 περίπου.

     Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τον κοινό αγώνα καθηγητών, σπουδαστών και κοινωνίας, προκειμένου να δυναμώσουν οι δεσμοί τους.
     Οι συνθήκες την εποχή των μνημονίων, με την παραγωγική υποβάθμιση, την κατάργηση της αυτοτέλειας περιορίζουν τις δυνατότητες της απασχόλησης για τους απόφοιτους, με συνέπεια τη μαζική ανεργία και τη μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού.

     Σ’ αυτές τις εκλογές, είναι αδήριτη ανάγκη η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο:
     Για  την ανατροπή του μνημονίου,
     για την ενότητα της Αριστεράς και των αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων,
     για να πληρώσουν οι πλούσιοι και οι τραπεζίτες.

     Προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι η εξόφληση των δανειστών.
     Να στείλουμε αισιόδοξο μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

                                      Πρέβεζα 28.04.2012