Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1 ΚΑΙ ΩΡΑ 12πμ

Ανακοίνωση του Συρίζα Πρέβεζας για το κλείσιμο των δόμων του ΕΟΠΥΥ- πρώην ΙΚΑ

   - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1 ΚΑΙ ΩΡΑ 12πμ

Με πρόσχημα την μεταρρύθμιση στην Υγεία  επιχειρείται να υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα για 12.500 διαθεσιμότητες. Τα θύματα θα είναι οι γιατροί,  οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και κυρίως η ελληνική κοινωνία.

Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά «αγοραστή» υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη  υποβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών υγείας και την παράδοση της ΠΦΥ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κι ενώ υποτίθεται ότι διεξάγεται διάλογος, κατετέθη  αιφνιδιαστικά τροπολογία από τον Υπουργό Υγείας που επιβάλλει την υποχρεωτική ένταξη όλων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις  Υγειονομικές Περιφέρειες  σ’ ένα  σχήμα ΔΗΘΕΝ πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης .Και με αποδοχές πολύ μικρότερες των γιατρών του ΕΣΥ αλλά και από αυτές που έπαιρναν στο ΙΚΑ, με αδιευκρίνιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ωμό εκβιασμό, ώστε οι γιατροί του ΙΚΑ να οδηγηθούν στην αυτοαπόλυση.

Αν η κυβέρνηση ήθελε αληθινή φιλολαϊκή μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, δεν θα διέλυε  τα πάντα στο όνομα των «αλλαγών». Δεν θα άνοιγε πόλεμο με τους λειτουργούς της υγείας. Δεν θα έκανε προμετωπίδα της πολιτικής της τον μνημονιακό στόχο των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων και την πάση θυσία δραματική μείωση των δαπανών υγείας. Αν νοιαζόταν τους ανθρώπους θα φρόντιζε για τη δωρεάν πρόσβαση όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στις δημόσιες δομές υγείας. Απεναντίας η κυβέρνηση επέβαλε στους πολίτες να πληρώνουν όλο και περισσότερα για περίθαλψη, νοσηλεία και φάρμακα.

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ΠΦΥ, με κέντρα υγείας 24ωρης λειτουργίας, με οικογενειακούς γιατρούς και ομάδα υγείας, με  λειτουργίες πρόληψης και αποκατάστασης, δεν διαλύει βίαια το υπάρχον σύστημα και δεν εξαθλιώνει υγειονομικούς και ασθενείς. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά φροντίζει να αναβαθμίσει  τις υπάρχουσες δομές, τα Εργαστήρια του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό, να προσλάβει  νέους γιατρούς Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης να εξασφαλίσει ένα μεταβατικό στάδιο για τους ήδη υπηρετούντες, ώστε να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες. Κάθε νεοπροσλαμβανόμενος γιατρός πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με μισθολόγιο όμοιο με αυτό των γιατρών του ΕΣΥ. Όλοι οι υπόλοιποι από τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς στην ΠΦΥ δικαιούνται ένα μεταβατικό διάστημα, προκειμένου να επιλέξουν την εργασιακή τους θέση και σχέση, αφού προηγηθεί η αποσαφήνιση των όρων ένταξης στο ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

- ΔΗΜΟΣΙΑ- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1 ΚΑΙ ΩΡΑ 12πμ

- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1 ΚΑΙ ΩΡΑ 12πμΑνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για το κλείσιμο των δόμων του ΕΟΠΥΥ- πρώην ΙΚΑ



Με πρόσχημα την μεταρρύθμιση στην Υγεία επιχειρείται να υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα για 12.500 διαθεσιμότητες. Τα θύματα θα είναι οι γιατροί, οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και κυρίως η ελληνική κοινωνία.

Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά «αγοραστή» υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη υποβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών υγείας και την παράδοση της ΠΦΥ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κι ενώ υποτίθεται ότι διεξάγεται διάλογος, κατετέθη αιφνιδιαστικά τροπολογία από τον Υπουργό Υγείας που επιβάλλει την υποχρεωτική ένταξη όλων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες σ’ ένα σχήμα ΔΗΘΕΝ πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης .Και με αποδοχές πολύ μικρότερες των γιατρών του ΕΣΥ αλλά και από αυτές που έπαιρναν στο ΙΚΑ, με αδιευκρίνιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ωμό εκβιασμό, ώστε οι γιατροί του ΙΚΑ να οδηγηθούν στην αυτοαπόλυση.

Αν η κυβέρνηση ήθελε αληθινή φιλολαϊκή μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, δεν θα διέλυε τα πάντα στο όνομα των «αλλαγών». Δεν θα άνοιγε πόλεμο με τους λειτουργούς της υγείας. Δεν θα έκανε προμετωπίδα της πολιτικής της τον μνημονιακό στόχο των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων και την πάση θυσία δραματική μείωση των δαπανών υγείας. Αν νοιαζόταν τους ανθρώπους θα φρόντιζε για τη δωρεάν πρόσβαση όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στις δημόσιες δομές υγείας. Απεναντίας η κυβέρνηση επέβαλε στους πολίτες να πληρώνουν όλο και περισσότερα για περίθαλψη, νοσηλεία και φάρμακα.

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ΠΦΥ, με κέντρα υγείας 24ωρης λειτουργίας, με οικογενειακούς γιατρούς και ομάδα υγείας, με λειτουργίες πρόληψης και αποκατάστασης, δεν διαλύει βίαια το υπάρχον σύστημα και δεν εξαθλιώνει υγειονομικούς και ασθενείς. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά φροντίζει να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες δομές, τα Εργαστήρια του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό, να προσλάβει νέους γιατρούς Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης να εξασφαλίσει ένα μεταβατικό στάδιο για τους ήδη υπηρετούντες, ώστε να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες. Κάθε νεοπροσλαμβανόμενος γιατρός πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με μισθολόγιο όμοιο με αυτό των γιατρών του ΕΣΥ. Όλοι οι υπόλοιποι από τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς στην ΠΦΥ δικαιούνται ένα μεταβατικό διάστημα, προκειμένου να επιλέξουν την εργασιακή τους θέση και σχέση, αφού προηγηθεί η αποσαφήνιση των όρων ένταξης στο ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.



-ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

- ΔΗΜΟΣΙΑ- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1 ΚΑΙ ΩΡΑ 12πμ

- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1 ΚΑΙ ΩΡΑ 12πμ