Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ



Στη κεντρική πλατεία της Φιλιππιάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου στις 12 το πρωί, η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φίλοι του κόμματος, αλλά και οι παριστάμενοι πολίτες, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή την προεκλογική ομιλία, η οποία περιείχε την πρόταση εξουσίας που εδώ και πολύν καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει στην κρίση των ψηφοφόρων και η οποία κατά γενική ομολογία γίνεται δεκτή από τους πολίτες με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής του νομού Πέγκυ Κανελλοπούλου, η οποία επικέντρωσε τον χαιρετισμό της στην γυναικεία συμβολή στα κοινωνικά κυρίως αλλά και τα πολιτικά κινήματα και στη θέση της γυναίκας στη σημερινή πραγματικότητα, που η οικονομική κρίση βαθαίνει και έχει οδηγήσει πολλά τμήματα του λαού στο περιθώριο.
Κύριος ομιλητής ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στην πρόταση εξουσίας που έχει θέσει στην κρίση των ψηφοφόρων και γενικά των πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ομιλητής έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα της νεολαίας η οποία μαστίζεται κυρίως από την οικονομική κρίση με την ανεργία να έχει δημιουργήσει κύμα νέας φυγής των νέων το εξωτερικό, προκειμένου να αναζητήσουν εργασία. Αιχμηρή ήταν η ευθύνη που απέδωσε ο ομιλητής στους πραγματικά υπεύθυνους της σημερινής οικονομικής κρίσης και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη εμπιστευθούν αυτούς που έφεραν την κρίση, και που είναι οι ίδιοι που τώρα λένε ότι μπορούν να μας σώσουν. Αναφερόμενος δε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο ομιλητής είπε ότι το κόμμα του οποίου είναι υποψήφιος στο νομό, δεν υπόσχεται λύση με το μαγικό ραβδί, αλλά έχει συγκεκριμένες προτάσεις διεξόδου από την οικονομική κρίση, ξεκινώντας από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ανατροπή του μνημονίου και την επίτευξη νέας συμφωνίας, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους: για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης και προστασίας της κοινωνίας.
Προηγήθηκε επαφή των υποψηφίων με τους πολίτες της Φιλιππιάδας. Συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι βουλευτές μοίρασαν προεκλογικό υλικό στους πολίτες ενώ είχαν κατά διαστήματα και συνομιλία με τους καταστηματάρχες της πόλης οι οποίοι τους εξέθεσαν τα προβλήματά τους, αλλά και με νεολαίους οι οποίοι έθεταν τους δικούς τους προβληματισμούς και τα δικά τους ερωτήματα, τα οποία αφορούσαν την ανεργία και τη μείωση των μισθών. Αιχμή της κριτικής όλων των πολιτών ήταν η οριζόντια μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και οι ευθύνες που έχουν οι κυβερνώντες για την οικονομική κρίση, για την οποία ζητούν θυσίες από τον ελληνικό λαό.

                                      Πρέβεζα 30.04.2012