Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Άνεμος ανατροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να απορρίψουν τις πολιτικές των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουν το ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν από την Πρέβεζα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική ομιλία της παράταξης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην παραλία της πόλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Δημόσιος Χώρος» κ. Γιάννη Ρέντζο, ενώ στη συνέχεια το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Ηλίας Χάιδας αναφέρθηκε στο πολιτικό πλαίσιο και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο ήταν πάντα παρών σε όλες τις κοινωνικές μάχες.
Ο κ. Χάιδας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη που αισθάνεται δυσβάσταχτο και άδικο το βάρος της ανελέητης επίθεσης στη ζωή του και στη ζωή των παιδιών του να δώσει μαζί τη μάχη για την ενίσχυση του ενωτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως το ψηφοδέλτιο αποτυπώνει τις μάχες που δόθηκαν σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο στο Νομό μας
Κώστας Μπάρκας «Να μη χαρίσουμε τη ζωή μας σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή»
Το λόγο πήρε πρώτος από τους υποψηφίους ο κ. Κώστας Μπάρκας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία όπως είπε μετά από δύο χρόνια με δύο μνημόνια και δύο δανειακές συμβάσεις ουσιαστικά δεν έχουν και δεν μπορούν να προτείνουν τίποτα στους πολίτες.
«Δύο χρόνια τώρα αποφάσιζαν χωρίς εμάς, σήμερα όμως ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς. Να δώσουμε μια απάντηση αξιοπρέπειας για τη δική μας ζωή και τις ζωές των παιδιών μας. Καλούμε τον κόσμο σήμερα να μας εμπιστευτεί, να σπάσει τα δεσμά του δικομματισμού, να μην επιτρέψει με την ψήφο του στο δίδυμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να κατακτήσει 151 έδρες στη Βουλή. Να κάνουν την αριστερά πλειοψηφική δύναμη στην επόμενη βουλή, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Να μη χαρίσουμε τη ζωή μας σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή, να απαντήσουμε με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και ανατροπή» τόνισε ο κ. Μπάρκας επισημαίνοντας ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνο η επόμενη κυβέρνηση, κρίνεται το παρόν και το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Πέγκυ Κανελλοπούλου ««Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής»
Στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνίδα γυναίκα επικεντρώθηκε στην ομιλία της η κα Κανελλοπούλου σημειώνοντας ότι οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης.
«Συνηθίζεται να λέμε ότι η φτώχια και η ανεργία είναι γένους θηλυκού καθώς και πριν από την κρίση οι γυναίκες ήταν πρωταθλήτριες στην ανεργία και στη φτώχια όπως και στην κακοπληρωμένη, ευέλικτη και μερική απασχόληση. Και πάλι οι γυναίκες ήταν που έκοψαν πρώτες το νήμα και βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικας. Στο πλαίσιο της γενικής μνημονιακής πολιτικής η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, το ξεχαρβάλωμα των δομών πρόνοιας και ιδιωτικοποίησης του τομέα της υγείας δημιουργεί πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις γυναίκες οι οποίες καλούνται για ακόμη μια φορά να καλύψουν τις τρύπες της πολιτικής λόγω φύλου» ανέφερε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι γυναίκες που έχουν το θλιβερό προνόμιο να βιώνουν στον απόλυτο βαθμό αυτό που ονομάζουν αδιέξοδα μιας πολιτικής ή ενός συστήματος, μπορούν να αποκτήσουν και το πλεονέκτημα της άμεσης και ριζοσπαστικής αντίδρασης και να είναι εκείνες που θα ανοίξουν το δρόμο της ανατροπής και της ελπίδας στις 6 του Μάη και στις μέρες που θα ακολουθήσουν.
«Δεν σας υποσχόμαστε ότι έχουμε μαγικές λύσεις, ούτε ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε μαζί ότι είναι εύκολος, υποσχόμαστε όμως ότι θα είναι ο δρόμος της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης και η πρώτη επιλογή θα είναι να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας στην κοινωνία για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Ασπίδα προστασίας για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση, αφού βρισκόμαστε ήδη σε ανθρωπιστική κρίση» είπε η κα Κανελλοπούλου τονίζοντας πως για λόγους στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της μαζικής εξαθλίωσης.
Ευκλείδης Φονταράς «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση υλοποιήσιμη»
Ως εκλογές με χαρακτήρα δημοψηφίσματος χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κ. Ευκλείδης Φονταράς, σημειώνοντας ότι την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να απαντήσουν υπέρ ή κατά των μνημονίων, τα οποία ψηφίστηκαν με αντισυνταγματικούς τρόπους και των οποίων τα καταστροφικά αποτελέσματα βιώνουμε καθημερινά.
«Γιατί ΣΥΡΙΖΑ; Για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη στη βουλή που από την πρώτη στιγμή πολέμησε αυτή την πολιτική των μνημονίων. Την πολέμησε στους δρόμους, στις πλατείες, στις λαϊκές συνελεύσεις, στα κοινωνικά κινήματα. Πρωτοστάτησε σε όλα τα παραπάνω και φυσικά την πολέμησε και μέσα στη βουλή που στην πραγματικότητα είναι το μόνο κόμμα το οποίο έκανε την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση στην προηγούμενη βουλή με σταθερές και ανυποχώρητες θέσεις, την κοινωνία δικαίου και ηθικής, τον σεβασμό του ατόμου.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση, πρόταση υλοποιήσιμη από ένα μέτωπο προοδευτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων» είπε ο υποψήφιος βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η συγκυρία είναι πάρα πολύ κρίσιμη και ουσιαστικά διακυβεύεται η επιβίωσή μας.
Σπύρος Παγκράτης «Ή εμείς ή αυτοί»
Για εκβιαστικά διλήμματα των δύο μεγάλων κομμάτων έκανε λόγο ο κ. Σπύρος Παγκράτης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι πολίτες πλέον έχουν γνώση και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες.
«Απομένουν 3 μόλις μέρες πριν την 6η Μαΐου και ο δικομματισμός και οι υποστηρικτές του προσπαθούν εναγωνίως να καλλιεργήσουν το φόβο και να εκβιάσουν τους πολίτες με το δίλημμα ή εμείς ή το χάος. Οι πολίτες όμως μέσα από συλλογικότητες και κινηματικές δράσεις, μέσα από τις 19 γενικές απεργίες, καταλήψεις, κλαδικές κινητοποιήσεις , το κίνημα των πλατειών με τις ανοιχτές, λαϊκές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και συνελεύσεις, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια, έχουν αναδείξει τα αιτήματα τους με το βασικότερο όλων να είναι ή εμείς ή αυτοί. Αυτό το αίτημα εκπροσώπησε ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμικά μέσα στη βουλή. Αυτό το αίτημα υπηρέτησε με αυταπάρνηση τα δύο τελευταία χρόνια, πολλές φορές με κόστος, μέσα από τα πολύμορφα λαϊκά κινήματα και με τη συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστριών και αγωνιστών που διαμόρφωσαν ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης. Αυτό το πολιτικό σχέδιο καλούμαστε όλες και όλοι να υπηρετήσουμε από τις 7 του Μάη. Για μας οι εκλογές είναι ένα διάλειμμα που επέβαλε ο λαός προκειμένου να καταγράψει τη βούλησή του. Είναι το διάλειμμα στην επίπονη προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός» είπε ο κ. Παγκράτης σημειώνοντας πως στις λίγες ημέρες που απομένουν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα του.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Όλγα Αθανίτη μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των μνημονιακών τους φίλων να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία ένα βήμα πριν τις κάλπες και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στην πρόταση εξουσίας που έχει θέσει στην κρίση των ψηφοφόρων και γενικά των πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας. Η κα Αθανίτη μίλησε αναλυτικά για τις αλλαγές που έχουν επιφέρει στην ελληνική κοινωνία τα δύο τελευταία χρόνια οι πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Με πρόσχημα την οικονομική κρίση αυτό που θέλουν σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο να καταστρέψουν κάθε δημοκρατική, εργασιακή και κοινωνική κατάκτηση που έχει υπάρξει σε αυτό τον πλανήτη από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας» είπε η κα Αθανίτη κάνοντας λόγο για ανάλγητες πολιτικές που έφεραν την ελληνική κοινωνία στη σημερινή πραγματικότητα.