Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Ο λαός έστειλε μήνυμα ανατροπής

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τα χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα προχώρησαν στις πρώτες δηλώσεις επισημαίνοντας ότι ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας ένα εκρηκτικό μήνυμα ανατροπής.
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Χάιδας είπε χαρακτηριστικά: "Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε με εκρηκτικό και πολύ σαφή τρόπο. Αποφάσισε να μην είναι το πειραματόζωο το οποίο αντιδρά παθητικά στην πίεση και τα χτυπήματα που δέχεται από το διεθνές σύστημα και τους εγχώριους συνεργάτες, από το μαύρο μέτωπο του αστισμού. Αποφάσισε να αντιδράσει, αποφάσισε να βάλει τη δική του σφραγίδα και να δώσει το δικό του μήνυμα. Σε όλη την Ελλάδα έδωσε μήνυμα ανατροπής. Ένα μήνυμα το οποίο θα δοθεί και στην Ευρώπη. Αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι εξαιτίας κάποιας ιδιαιτερότητας της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχει να κάνει με την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μια αξιοποίηση του χρέους και της κρίσης προκειμένου να αναδιαμορφωθεί το κοινωνικό τοπίο σε βάρος της κοινωνίας. Η κοινωνία λοιπόν αποφασίζει να αντιδράσει, ανατρέπει την κατάσταση, στέλνει μήνυμα ανατροπής. Το μήνυμα το οποίο εξέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα της ενότητας των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και της αριστεράς για την εναλλακτική διακυβέρνηση γίνεται μήνυμα το οποίο αποκτά οντότητα και συλλογική παράσταση μέσα στην κοινωνία, ανατρέπει τα δεδηλωμένα και δίνει προοπτικές νίκης. Ο λαός της Πρέβεζας έδωσε πολύ μεγάλη νίκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζω ότι στις εκλογές πριν 2,5 χρόνια το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε το 3,88%, σήμερα αγγίζει ένα ποσοστό γύρω στο 15%. Από την πόλη μέχρι το πιο μικρό χωριό είναι εκρηκτικά τα αποτελέσματα και μας βάζουν μπροστά σε μια πολύ μεγάλη ευθύνη να συναντηθούμε με όλο αυτό τον κόσμο, να συνδιαμορφώσουμε το αύριο και να δώσουμε ένα μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα αλλά και μήνυμα διεθνικό σε όλη την Ευρώπη".
Ο κ. Σπύρος Παγκράτης τόνισε : "Οι ανάγκες των πολιτών ήταν αυτές που έφεραν την αριστερά στο προσκήνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε όλο αυτό το διάστημα τις ανάγκες των πολιτών, όχι μόνο σε θεσμικό επίπεδο σαν μοναδική αντιπολίτευση στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και σαν ο μοχλός όλων των κινηματικών διεργασιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οφείλει να υπερασπιστεί τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα, να δώσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ νέα ώθηση σε αυτή την εμπιστοσύνη και ισχύει το μεγάλο ραντεβού, η ενότητα του λαού, η ενότητα της αριστεράς και ότι υπάρχει άλλος δρόμος από το αδιέξοδο που ήθελαν να μας επιβάλλουν. Ο φόβος, ο τρόμος που ήθελαν να επιβάλλουν στους πολίτες δεν πέρασε και το μεγάλο μήνυμα ήταν αυτό. Οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και δεν θα υποκύψουν".
syriza 2
"Φαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες ακουμπούν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούν" δήλωσε ο κ. Ευκλείδης Φονταράς ενώ η κα Πέγκυ Κανελλοπούλου σημείωσε "Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μας δείχνει τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το χρονικό διάστημα στους δρόμους, στις πλατείες και αυτό ο λαός το κατάλαβε και εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα είναι η ώρα της κρίσης και η ώρα που θα πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις".
Πηγή atpreveza