Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου


Η Συντονιστική Επιτροπή Πρέβεζας τού ΣΥΡΙΖΑ  ευχαριστεί τους πάνω από 6.000 πολίτες τής εκλογικής μας περιφέρειας που επέλεξαν –οι περισσότεροι για πρώτη φορά– το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στις εκλογές τής 6ης Μαΐου, τετραπλασιάζοντας και εδώ το ποσοστό του, που έφτασε στο 15,10%. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχήμα μας, δυναμώνει την αυτοπεποίθησή μας για τις επιλογές μας και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε μαζί τους, μαζί με όλο τον κόσμο της εργασίας, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας, για να επιβάλουμε μια πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών. Μια πολιτική αντίθετη σ’ εκείνη της εξαθλίωσης του κόσμου τής εργασίας, τής κοινωνικής κατεδάφισης, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας, που επιχειρούν στη χώρα μας οι εγχώριες, οι ευρωπαϊκές και οι παγκόσμιες δυνάμεις τού κεφαλαίου.
     Η μεγάλη δύναμη που μας έδωσε η λαϊκή ψήφος μάς γεννά πρόσθετες υποχρεώσεις. Οφείλουμε να την τιμήσουμε. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, σταθερά, σε αρμονία με τη λαϊκή επιταγή, στο δρόμο που υποσχεθήκαμε, στο δρόμο που οδηγεί σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα αντιπαρέλθουμε τις προτάσεις όψιμων φίλων, που δηλώνουν πρόθυμοι να ανεχθούν μια τέτοια κυβέρνηση, αρκεί να συνεχίσει τις δικές τους, αποδοκιμασμένες από τη λαϊκή ψήφο, δεξιές πολιτικές των μνημονιακών μονόδρομων, κλέβοντας τις ζωές των ανθρώπων για “τη σωτηρία τής χώρας”, επειδή “αλλιώς δεν γίνεται”. Μια οποιαδήποτε κυβέρνηση υπό ομηρία δεν ήταν για εμάς ποτέ το ζητούμενο.
     Θα αντιπαρέλθουμε ακόμη τις εμμονές εκείνων των σχημάτων τής Αριστεράς, που ερμηνεύουν ως δικαίωση της πολιτικής τους την αυτοπραγμάτωση της προφητείας τους περί αδυναμίας συγκρότησης αριστερής κυβέρνησης. Έγινε το πρώτο βήμα: οι δυνάμεις των Μνημονίων, υπέστησαν ισχυρή απομείωση. Μαζί με τον κόσμο τής εργασίας θα παλέψουμε, για ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή και για κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις τής Αριστεράς.
     Αν όχι τώρα, πότε;
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
11.05.2012 - Γραφείο Τύπου