Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Σε κατάληψη η γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη - Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για “Δωδώνη”

Στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στο Υπουργείο Οικονομικών στις 13/9 παρευρέθηκαν οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Κοδελάς, Βασίλης Κυριακάκης, Χρήστος Μαντάς, Κώστας Μπάρκας, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Σταθάς και δήλωσαν σχετικά:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των κτηνοτρόφων, ώστε να παρθούν επιτέλους μέτρα για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας. Μπροστά στην επερχόμενη επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση είναι απολύτως απαραίτητο να στηριχθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας. Αντί για αυτό η μνημονιακή συγκυβέρνηση ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί με εξευτελιστικούς όρους τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, μια μοναδική, στρατηγικής σημασίας εξαγωγική επιχείρηση, που δημιουργήθηκε με το μόχθο των παραγωγών της, τη στήριξη των εργαζομένων της και ολόκληρης της κοινωνίας της Ηπείρου, μια επιχείρηση στήριγμα των κτηνοτρόφων όλης της χώρας.
Το brandname της ΔΩΔΩΝΗΣ κυνηγάνε οι ιδιώτες, αλλά δεν πρόκειται να τους τη χαρίσουμε. Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει. Οι παραγωγοί θα πάρουν στα χέρια τους την επιχείρηση, που, έτσι κι αλλιώς, είναι γέννημα – θρέμμα του μόχθου τους, και θα την αναπτύξουν σε όφελος όλης της κοινωνίας.»
Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας για τους τρίτεκνους έκανε στη Βουλή ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας. Συγκεκριμένα προώθησε την επιστολή των τριτέκνων του νομού, οι οποίοι στο κείμενό τους αναφέρονται στην εγκατάλειψή τους από την πλευρά της πολιτείας, στην εικόνα ερήμωσης που παρουσιάζουν παιδικοί σταθμοί και σχολεία και στο δημογραφικό πρόβλημα που συνιστά βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Τέλος οι τρίτεκνοι αναφέρονται στο πάγιο και δίκαιο αίτημά τους για εξίσωσή τους με τους πολυτέκνους στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής, όσον αφορά στις μη ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζόμενων στην τηλεφωνική γραμμή του ΙΚΑ λόγω της σκανδαλώδους επιλογής της κυβέρνησης για την πριμοδότηση ενός τηλεφωνικού ολιγοπωλίου, που θα συσσωρεύει κέρδη από τις ανάγκες των ασφαλισμένων για επικοινωνία και εξυπηρέτηση από τον ΕΟΠΥΥ. Οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι υπολογίζονται στους 1500 περίπου σε όλη τη χώρα και 5 στο νομό, είχαν επιφορτιστεί με το καίριο καθήκον της δια ζώσης επικοινωνίας με το κοινό και της επί τόπου εξυπηρέτησης και επίλυσης ζητημάτων, βάσει και της εμπειρίας τους, αποτελώντας και τη μοναδική δωρεάν δίοδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Ακόμη, ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς των Υπουργό Εργασίας για την περικοπή του ειδικού επιδόματος στους πρώην εργαζομένους στα Κλωστήρια Πρέβεζας, ως κομμάτι της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης, και για τη διαστρέβλωση, από πλευράς Υπουργείου, των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων.