Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κατασχέσεις από χρέη 3000 ευρώ, στη φυλακή και για μόλις 5000




Ο Ταξικός χαρακτήρας της δικαιοσύνης  που υπηρετεί το μνημόνιο φαίνεται καθαρά απο τις παρακάτω ειδήσεις. Όσο  για την μάχη  της σύλληψης της φοροδιαφυγής, φαίνεται καθαρά εναντίον ποιων θα στραφουν.


Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν”

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος συνελήφθη χθες για οφειλές του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.
Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου θα δικαστεί στις 13 Φεβρουαρίου, έπειτα από αναβολή που πήρε σήμερα


Απαλλάσσεται ο Ι. Κούβελος για τη δήλωση «πόθεν έσχες»

Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο επιχειρηματίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος από την κακουργηματική κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κ. Κούβελος αφορούσε τη γνωστή υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010). Οι εφέτες παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Κωνσταντίνου Τζαβέλα που είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς το σε βάρος του αδίκημα και για αυτό θα πρέπει να απαλλαγεί.

Κατασχέσεις από χρέη 3000 ευρώ, στη φυλακή και για μόλις 5000

ΣΥΜΦΩΝΑ με την εγκύκλιο που στάλθηκε στις εφορίες από το ΥΠΟΙΚ - ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ κατασχέσεις καταθέσεων, αυτοκινήτων, μισθών, ακινήτων, συντάξεων ακόμα και ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων

Άγριο κυνηγητό με κατασχέσεις και δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων ξεκινά η Εφορία προς όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με σχετική εντολή του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος του υπουργείου είναι να έχει καταφέρει να μαζέψει μέχρι το τέλος του Ιουνίου το ποσό των 400 εκατ. Ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ο στόχος είναι η είσπραξη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προτεραιότητα για το «κυνήγι» των εφοριακών, αποτελούν οι οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια ή διαθέτουν στην κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από τρίτα πρόσωπα καθώς και όσους έχουν οφειλές άνω των 3.000 ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Μάλιστα το υπουργείο έδωσε εντολή να γίνονται κατασχέσεις σε ποσά που είναι σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους (έστω και εάν αυτά τελούν υπό αναστολή), καθώς και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.