Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική δραστηριότητα του Κώστα Μπάρκα, Βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.



                   
               


Ο Βουλευτής, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε:


 l      Ερώτηση σχετικά με το μπαράζ εργοδοτικών αυθαιρεσιών στα SPRIDER STORES, που συμπεριλαμβάνει συνεχείς μειώσεις μισθών των εργαζομένων, δημιουργία εργοδοτικού συνδικάτου με 16 (!) ψηφίσαντες σε μια επιχείρηση 1.400 εργαζομένων και γενικότερα μια ένταση της επίθεσης πάνω στην ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων των SPRIDER STORES.
l      Ερώτηση σχετικά με τις παράνομες μειώσεις μισθών στην επιχείρηση OLYMPUS PLAZA και την απαίτηση της διοίκησης για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με 15% μείωση αποδοχών και την προσπάθεια δημιουργίας “Ένωσης Προσώπων”, ως όχημα για την ικανοποίηση των σχεδίων της εργοδοσίας
l      Ερώτηση σχετικά με την εξαγορά πλασματικού χρόνου και την μεγάλη σύγχυση και απόγνωση που προκαλεί σε εκατοντάδες ασφαλισμένες γυναίκες, οι οποίες προσέρχονται στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξαγοράσουν πλασματικό χρόνο και να καταθέσουν για σύνταξη, αλλά από 5 Ιουλίου 2012 δε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους, επειδή είχαν συμπληρώσει το 60ο ή 55ο έτος της ηλικίας τους έως το 2010. Αιτία, η  νέα, ¨μνημονιακή¨ ερμηνεία των Νόμων 3863/2010 και 3996/2011, που αλλάζει μέσα σε μία ημέρα ό,τι εφάρμοζε το ΙΚΑ τα τελευταία δύο χρόνια.
l      Ερώτηση σχετικά με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ και την εξαθλίωση εκατοντάδων απολυμένων και των οικογένειών τους που θα προκαλέσει η κίνηση αυτή. Η ερώτηση αυτή είναι συνέχεια της ερώτησης για τους εργαζομένους των Κλωστηρίων Πρεβέζης.
l      Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων στο ΤΑΥΣΟ (Ταμείο Ασφαλίσεων Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων) και την γενικότερη στάση πληρωμών της κυβέρνησης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, που χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ, άμεσα, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν.
l      Αναφορά και Ερώτηση σχετικά με τις παράνομες και αντεργατικές απεργοσπαστικές πρακτικές των διοικήσεων των ρ/σ «ΑLPHA 9,89» και «SENTRA 103,3», που συνοδεύονται απο την πολιτική βούληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια να “συνδράμει” την απεργοσπασία με την ΕΛ.ΑΣ, την διάλυση του ΣΕΠΕ που το Υπουργείο Εργασίας μεθοδεύει προς ευχαρίστηση των εργοδοτικών συμφερόντων και την ταξική μονομέρεια υπέρ των καναλαρχών που το Δικαστικό Σώμα επιδεικνύει σε κάθε δυνατή περίσταση (απεργίες, δικαστικές διαμάχες με εργαζόμενους κοκ)

ΕΠΙΣΗΣ


 Σε εξόρμηση στον ΟΑΕΔ Περιστερίου μαζί με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας, στα πλαίσια της προπαγάνδισης της αυριανής απεργίας. Στη συζήτηση του με τους άνεργους που είχαν κατακλείσει τον τοπικό ΟΑΕΔ ο Κώστας Μπάρκας τόνισε μεταξύ άλλων :  ¨Σε μία περίοδο όπου η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όπου η ανεργία ειδικά των νέων αυξάνει συνεχώς, ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και οι άνεργοι απαντούν με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των μέτρων και την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης.¨