Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Δήμο και Π.Ε. Πρέβεζας


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού και στο γραφείο του διευθυντή προσωπικού, τόσο στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αποφάσισαν οι συνελεύσεις των εργαζομένων.
Στη συνέλευση των υπαλλήλων στην Π.Ε. Πρέβεζας, αποφασίστηκε η κατάληψη στα προαναφερθέντα γραφεία μέχρι και την Πέμπτη, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξουν πιέσεις για άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και συντονισμό με τους υπαλλήλους άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου και σωματείων.

Στη συνέλευση ο Κώστας Μπάρκας
 mparkas
Στη συνέλευση παρέστη και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας,ο οποίος μίλησε στους εργαζομένους και δεσμεύτηκε πως θα είναι στο πλευρό τους στο δίκαιο αγώνα τους, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πολιτικός σχηματισμός που εκπροσωπεί. Δεσμεύτηκε επίσης πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την προσπάθειά τους για να δικαιωθούν.

Ομόφωνη απόφαση στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, Βαγγέλης Τσοβίλης, πρότεινε στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος να παρθεί απόφαση καταγγελίας της νομοθετικής πράξης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να τεθεί το θέμα και πάλι στην ΚΕΔΕ.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγκούλης ανέφεραν πως μπορεί το ζήτημα να τεθεί στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, που πραγματοποιείται σήμερα και δήλωσαν πως δε θα γίνουν συμμέτοχοι σε απολύσεις υπαλλήλων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του κ. Τσοβίλη, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα «βήμα» προς την κατεύθυνση της ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος ως πρεβεζάνικη κοινωνία.


Απόφαση Γ. Σ. Συλλόγου υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας
Η Γ. Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων Π. Ε. Πρέβεζας, που έγινε την Δευτέρα 10-12-2012, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων ομόφωνα αποφασίζει:

  1. «Καταγγέλλει σαν απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που καταλύει κάθε έννοια αστικής δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης και εγγίζει τα όρια της πολιτικής αντίδρασης, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου και μεταξύ αυτών και ενός της Π. Ε. Πρέβεζας, εντελώς τηλεοπτικά, με το πάτημα ενός πλήκτρου «delete» στα κομπιούτερ του Υπουργείου, παρακάμπτοντας το κατ΄ όνομα αυτοδιοίκητο των Περιφερειών, των Δήμων και των Πανεπιστημίων, καταργώντας την βασική διοικητική αρχή, ο υπογράφων την πρόσληψη (Υπουργός, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Πρύτανης κ.λπ.) να είναι και αυτός που έχει την αρμοδιότητα της όποιας υπηρεσιακής μεταβολής, διαθεσιμότητας, απόλυσης κλπ. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι την ΠΝΠ προσυπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που δηλώνει κατά τα άλλα ότι λυπάται για την άσχημη κατάσταση που έχουν περιέλθει μισθωτοί και συνταξιούχοι.
  2. Η ενέργεια αυτή είναι «πρόβα τζενεράλε» για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν και οι επόμενες χιλιάδες απολύσεις που ζητά η τρόϊκα και τα ξένα αφεντικά ΕΕ-ΔΝΤ και εφαρμόζει με υποτέλεια το ντόπιο πολιτικό προσωπικό της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Έτσι σχεδιάζουν να απολύουν 6.000 υπαλλήλους κάθε τρίμηνο του 2013, όταν θα μας χτυπήσει την πόρτα η «διαθεσιμότητα» μέσω της «αξιολόγησης», των νέων Οργανογραμμάτων των Υπουργείων, Περιφερειών, Δήμων, των συγχωνεύσεων δομών και των πειθαρχικών συμβουλίων.
  3. Καταγγέλλει σαν άκρως αντιδημοκρατική και αυταρχική την συμπεριφορά «Αποφασίζουμε, διατάσουμε και εκτελούμε» του συνταγματολόγου κατά τα άλλα και «αριστερού» Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανιτάκη.
  4. Καταγγέλλει για άλλη μια φορά τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ – ΟΣΥΑΠΕ, που με την ξεπουληματική τους στάση, αντί να οργανώσουν, να συντονίσουν και να γενικεύσουν τον αγώνα, τηρούν σιγήν ιχθύος ή κηρύσσουν άκαιρες κινητοποιήσεις και υπονομεύουν βαθιά τον αγώνα των εργαζομένων.
  5. Θεωρεί ότι η ΠΝΠ αυτή, που μειώνει το προσωπικό των Περιφερειών και των Δήμων, άλλες ΠΝΠ και πολιτικές της κυβέρνησης, που περικόπτουν θεσμοθετημένους πόρους και φέρνουν τροϊκανούς επιτρόπους στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους, προσβάλλουν ευθέως και βάναυσα όλους τους αιρετούς, τις αποφάσεις των οργάνων τους και τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, υποβαθμίζουν και διαλύουν κάθε έννοια και υπόλειμμα Αυτοδιοίκησης.
  6. Στη βάση αυτή καλεί τον Πρόεδρο του Π.Σ. Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τις παρατάξεις του Π.Σ. να συγκαλέσουν έκτακτο Π.Σ., να καταγγείλουν αυτήν την μεθόδευση και σαν μια πρώτη πολιτική απάντηση στην πρόκληση αυτή της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε άμεσο κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.
  7. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μέσα από ένα συντονισμένο από τα κάτω αγώνα, με πορείες, συγκεντρώσεις, στάσεις, απεργίες, καταλήψεις να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις και στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Προτείνουμε την δημιουργία συντονισμού των αγωνιζόμενων χώρων σε επίπεδο Περιφέρειας και πανελλαδικό συντονισμό των συντονισμών.
  8. Το «γαϊτανάκι» με τις ΠΝΠ, που απορρέουν από το Μνημόνιο, θα συνεχιστεί και κάθε μέρα θα διαλύουν την ζωή των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των άνεργων και της νεολαίας. Γι΄ αυτό καλούμαστε όλοι σε έναν ενιαίο παλλαϊκό αγώνα, σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα.
  9. Να συγκληθεί νέα Γ. Σ. την Πέμπτη το πρωί, 13-12-12 για επανεκτίμηση της κατάστασης

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ»

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ  at preveza