Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πρέβεζας είχε έγκαιρα καταγγείλει  το ευρύτερο σχέδιο ξεπούληματος και των ακτών της Πρέβεζας,οπως το λιμενικό καταφύγιο του Παντοκράτορα και το είχε συνδέσει και με την  υπο κατασκευή μαρίνα. Ειχε πρωτοστατήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και είχε προειδοποιήσει τους αλιείς οτι ο σκοπός ήταν να τους διώξουν η να να νοικιάζουν την θέση για τις βάρκες τους .
O βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Εσωτερικών, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας- Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Οικονομικών, με θέμα την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα της Πρέβεζας, στην εταιρία που τον έχει μισθώσει και την ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαραστεκόμενος στους ψαράδες προώθησε ουσιαστικά την σχετική αναφορά-προσφυγή-αίτηση του Συλλόγου Επαγγελματικών Αλιέων Πρέβεζας, αλλά και κατοίκων της περιοχής προς όλους τους αρμόδιους φορείς.