Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σχετικά με την “αρωγή” των εφοπλιστών σε φτωχές πρεβεζάνικες οικογένειες

                                  
                                        


             
                                                                                                                                                                      Διαβάσαμε σε τοπικά ιστολόγια, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, εξασφάλισε την "αρωγή" της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς άπορες οικογένειες της Πρέβεζας, μετά από σειρά επαφών με τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών.
Συγκεκριμένα, η "ελληνική εφοπλιστική οικογένεια" προτίθεται να προχωρήσει στην παροχή βασικών ειδών τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής επί μηνιαίας βάσεως σε οικογένειες του Νομού Πρέβεζας, το συνολικό εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 8000 ευρώ. Η ποσότητα των παρεχόμενων αγαθών θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων σε κάθε "ωφελούμενη οικογένεια". Το πρόγραμμα "κοινωνικής προσφοράς" θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για τρεις μήνες.
Από τη μεριά μας έχουμε να σημειώσουμε ότι δεν θα υπήρχαν στην Πρέβεζα οικογένειες που θα χρειάζονταν την “αρωγή” των εφοπλιστών μας, αν δεν ακολουθούνταν η βάρβαρη νεοφιλεύθερη πολιτική των μνημονίων.
Γνωρίζουμε ότι η κοινωνική καταστροφή που υλοποιείται από την εσωτερική και εξωτερική τρόικα, φουσκώνει τους λογαριασμούς του κεφαλαίου και των εφοπλιστών και καμιά ανοχή δε μπορούμε να επιδείξουμε στον κοινωνικό υποτίθεται ρόλο τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αυτού του είδους η "φιλανθρωπία" είναι το απαραίτητο συμβολικό τίμημα που καταβάλει το εφοπλιστικό κεφάλαιο για να μείνουν στο απυρόβλητο οι πάνω από πενήντα φοροαπαλλαγές του, που στοιχίζουν στην κοινωνία: σε ασφάλιση, υγεία, παιδεία, απασχόληση. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά οι εφοπλιστές λειτουργώντας καθαρά συντεχνιακά εκβιάζουν, ότι σε περίπτωση που απειληθούν οι φοροαπαλλαγές τους, θα σηκώσουν στα πλοία τους ξένες σημαίες εγκαταλείποντας τη χώρα.
-Καλούμε τους συμπολίτες μας να δυναμώσουμε την αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων, που οδηγεί στην ανθρωπιστική κρίση, τη μαζική ανεργία και τον αποκλεισμό όλο και περισσότερων ανθρώπων από την πρόσβαση στην υγεία, στα κοινωνικά αγαθά, στην έλλειψη τροφής και θέρμανσης.
-Καλούμε τους συμπολίτες μας να οργανώσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη φαγητού, υγείας, στέγης.
Η ελληνική κοινωνία με τους ενωτικούς της αγώνες, οικοδομεί καθημερινά τους όρους για τη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου των ρήξεων και των ανατροπών, για την κυβέρνηση της αριστεράς, που θα θέσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - Πρέβεζα 21-12-2012
                                                             Γραφείο Τύπου 

Αφορολόγητες θέλουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία οι εφοπλιστές

ΟΙ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Επιστολή ντοκουμέντο της Ένωσης Εφοπλιστών αποκαλύπτει πως οι εφοπλιστές είχαν ζητήσει να εξαιρεθούν από τη συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων τους στην Ελβετία. Η επιστολή, που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Αυγή της Κυριακής", έχει σταλεί τον Δεκέμβριο του 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Θόδωρο Βενιάμη. Το εν λόγω έγγραφο πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνεται ότι "η εν λόγω συμφωνία μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας ετοιμάζεται για περισσότερο από 2 χρόνια, και ακόμη δεν έχει υπογραφεί και φαίνεται πως η αντίδραση των εφοπλιστών μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων στην Ελβετία, όπως έχει πει ο Ευ. Βενιζέλος, προέρχεται από εφοπλιστικές...