Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πρέβεζας Μπάρκας Κώστας δίπλα στους πρώην εργαζόμενους των Κλωστηρίων

Δεύτερο "Xριστουγεννιάτικο δώρο" απο την συγκυβέρνηση στους απολυμένους των Κλωστηρίων


Ο Βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μπάρκας Κώστας, κατέθεσε αναφορά με το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε, το οποίο απευθύνεται προς την τοπική κοινωνία, γνωστοποιώντας την διπλή κοροιδία της κυβέρνησης απέναντι στους πρώην εργαζόμένους και πλέον πρώην δικαιούχους της
ειδικής επιδοματικής ενίσχυσης του ΟΑΕΔ, που το Μεσοπρόθεσμο καταργεί από τις 31/12/12.
Πιο συγκεκριμένα, στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τους αναφέρεται το δεύτερο “χριστουγεννιάτικο δώρο” της μνημονιακής συγκυβέρνησης προς τους συμπολίτες μας. Δεν φτάνει που καταργήσαν την ειδική επιδότηση ανεργίας, που σε παλαιότερη ερώτηση του Βουλευτή είχαν δεσμευτεί να συνεχίσουν, αλλά προχωρούν κυνικά και σε μια δεύτερη κίνηση κοινωνικής αναλγησίας μέσα στις Γιορτές.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να συνυπολογίσει τον χρόνο που διένυσαν οι πρώην εργαζόμενοι στο καθεστώς της ειδικής επιδότησης ανεργίας (3,5 χρόνια) ως πλασματικό χρόνο ασφάλισης, μεταθέτοντας την θεμελίωση σύνταξιοδότησης τέσσερα (4) χρόνια και 1.200 μέρες ασφάλισης αργότερα. Με την κίνηση της αυτή, η κυβέρνηση αναιρεί και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 15344/445/23.4.2009 ΦΕΚ 869/Β/8.5.2009 παράγραφος Α3 σύμφωνα με την οποία “... ο παραπάνω χρόνος ασφάλισης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής εργασίας και λαμβάνεται υπ' όψιν για τη συμπλήρωση των προυποθέσεων πλήρους ή μειωμένης συνταξης...”.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αναφέρεται μάλιστα και σε όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, οδηγώντας τους σε ανάκληση-απόρριψη του αιτήματος τους ή σε χρήση προαιρετικής ασφάλισης έως την ...νέα ημερομηνία συνταξιοδότησης τους, όποτε το επιτρέψει η κυβέρνηση του χάους και της καταστροφής
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς και ο Βουλευτής της περιοχής θα σταθούν δίπλα στους δίκαιους αγώνες των πολιτών που η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει με ψέματα και αναλγησία. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι άνεργοι, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που καθημερινά αγωνίζεται απέναντι στην ληστρική και ταξική συγκυβέρνηση των δυνάμεων του πλούτου, αξίζει μια καλύτερη ζωή.
Το 2013 μπορεί και πρέπει να είναι έτος ανατροπής και κοινωνικά δίκαιης επανεκκίνησης, για τους πολλούς που σήμερα πεινάνε, κρυώνουν, στενάζουν, ασφυκτιούν.
Η χρονιά που θα έρθουν τα πάνω - κάτω  και “οι κάτω” πάνω.