Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κόβεται το επίδομα των πρώην κλωστηριούχων


Την παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας προκειμένου να ανασταλεί η αποστολή της απόφασης στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ η οποία και θα σημάνει το τέλος του ειδικού βοηθήματος που λάμβαναν, ζήτησαν οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων.
Ο κ. Άλκης Λορέντζος ως εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και παρέθεσε όλα τα δεδομένα χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση του Υπουργείου, αφήνοντας στην ουσία στον αέρα 34 πρώην εργαζόμενους και εντελώς ξαφνικά η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή αποδιοργανώνεται αφού οι ίδιοι δεν μπορούν να καλύψουν την υποχρέωση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, ωστόσο οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες για τους 34 πρώην εργαζομένους των Κλωστηρίων της Πρέβεζας οι οποίοι είχαν ενταχθεί, μετά από πολλούς αγώνες, σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και τα τελευταία 4 χρόνια λάμβαναν ένα βοήθημα έως ότου συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να βγουν σε σύνταξης. Στον ΟΑΕΔ έφτασε η επίσημη εγκύκλιος η οποία τους εξαιρεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αυτό σημαίνει ότι από 1-2-2013 οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων θα υπαχθούν σε καθεστώς ανεργίας και θα λάβουν για όσο διάστημα προβλέπεται το συγκεκριμένο επίδομα ενώ στην συνέχεια θα μείνουν χωρίς κανένα εισόδημα.
Την ίδια στιγμή πάντως που οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων βγαίνουν «εκτός προγράμματος προσυνταξιοδότησης» ο ΟΑΕΔ εξαιρεί από την δυσμενή ρύθμιση και συνεχίζει να χρηματοδοτεί κατά τον ίδιο τρόπο απολυμένους από την Ολυμπιακή Αεροπορία, την Ολυμπιακή Αεροπλοία και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Ρεπορταζ atpreveza.gr