Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

H ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΦΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικά 24ωρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ακόμη ένα «βήμα» προς την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας ενός νέου, ενιαίου, πολιτικού φορέα της Αριστεράς. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή των μελών που θα στελεχώσουν την κεντρική επιτροπή του νέου ΣΥΡΙΖΑ, η περιοχή μας έχει την τιμητική της, καθώς εξελέγησαν τέσσερις Πρεβεζάνοι στο νέο συντονιστικό όργανό του κόμματος.
Ο λόγος για τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Κώστα Μπάρκα, Ηλία Χάιδα και Σπύρο Παγκράτη (όλοι με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα). Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα ήταν δεύτερος σε ψήφους πίσω από τον Πρόεδρο του κόμματος, καθώς έλαβε 971. Ο βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας έλαβε 305, ο Ηλίας Χάιδας 282 και ο Σπύρος Παγκράτης 247.
Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε αρχικά με τον κ. Μπάρκα, για μια πρώτη πολιτική εκτίμηση από τη Συνδιάσκεψη: «Ήταν μια δημοκρατική, πολιτική διαδικασία, που αποτελεί ακόμη ένα ''βήμα'' προς τον Ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ πως πήγε καλά. Με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αντιπροσώπους στη Συνδιάσκεψη, ψηφίσαμε το κείμενο της διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική απόφαση και σημαντικό είναι και η εκλογή της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, ενώ θα ακολουθήσει και το συνέδριο. Ακούστηκαν πολλές απόψεις στη Συνδιάσκεψη και πολιτικά αυτό έχει μια σημασία, για το πως θα προχωρήσουμε».
Σε ερώτησή μας για το αν πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς την εξουσία με τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ο κ. Μπάρκας απάντησε: «Δεν είναι μόνο θέμα εξουσίας. Για εμάς είναι πολιτικές διαδικασίες που ενισχύουν τη θέση μας στην κοινωνία και το λαό. Έτσι το βλέπουμε».
Ο Ηλίας Χάιδας από την πλευρά του, τόνισε στην ιστοσελίδα μας: «Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη υλοποιήθηκε και ο στόχος της Περιφερειακής Αντιπροσώπευσης στο κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφασίστηκε κάθε Περιφέρεια της χώρας να έχει 5 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή. Η Ήπειρος μόνο από την ψηφορορία έχει ήδη εκλέξει 7 στελέχη στην Κεντρική Επιτροπή. Δύο από τα Ιωάννινα (Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Παπαδημητρίου), δύο από την Άρτα (Λίτσα Κιτσαντά, Βασίλης Γιολδάσης) και τρία από την Πρέβεζα (Μπάρκας, Χάιδας, Παγκράτης), κάτι που ασφαλώς για την Πρέβεζα είναι ιδιαίτερα τιμητικό.
Στόχος του νέου συντονιστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα εκπροσωπείται και η περιοχή μας, είναι η αντίσταση και η ανατροπή της πολιτικής που φωχοποιεί την ελληνική κοινωνία».
Σε ερώτησή μας για το αν η παρουσία του ψηφοδελτίου της «Αριστερής Πλατφόρμας» αποτέλεσε διχαστική ενέργεια, ο κ. Χάιδας απάντησε: «Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται ανοικτά και δημοκρατικά οι τάσεις. Δεν υπάρχει ενοχοποίηση των συντρόφων. Το σημαντικό είναι ότι τα δύο κεντρικά ντοκουμέντα της Συνδιάσκεψης, η διακήρυξη και η πολιτική απόφαση, ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα από όλες τις τάσεις».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ atpreveza