Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φτιάχνοντας την Αριστερά του 21ου αιώνα



Δημοκρατία-  συμμετοχή .Οι αντιπρόσωποι της συνδιάσκεψης ψηφίζουν.

 Η εικόνα του γεμάτου ΣΕΦ ήδη από την πρώτη μέρα της Συνδιάσκεψης έδειξε με σαφήνεια ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που οικοδομείται, ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα βγει από το γήπεδο, έδειξε σε τι μετεξελίσσεται: από τον ΣΥΡΙΖΑ στων συνιστωσών έχουμε πια περάσει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών -των πολλών, των δεκάδων χιλιάδων μελών.
 Το κλίμα κατά την έναρξη ήταν πανηγυρικό. Το πλήθος που συνέρρευσε έκανε υλική, χειροπιαστή τη νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια κοντεύουν πέντε μήνες από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η αξιωματική αντιπολίτευση του 27%, αλλά οι διαδικασίες, η μαζικότητα, η ενεργός συμμετοχή, το πάθος, τα χειροκροτήματα, η εικόνα των χιλιάδων ανθρώπων που όρθιοι χειροκροτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα,ήταν κάτι το εντυπωσιακό.Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πήραν μέρος περί τους 3.500 χιλιάδες αντιπροσώπους. Από νωρίς την Παρασκευή κατέφθαναν πούλμαν με αντιπροσώπους ή απλώς μέλη από όλη τη χώρα.

Στιγμιότυπα από την συνδιάσκεψη.

Είνας  υπαρκτός κόσμος, με αγωνίες, με διαφορετικές αφετηρίες, με περισσότερες ή λιγότερες εμπειρίες από συλλογικές διαδικασίες, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας εκείνο που χτίζει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Νέο όχι γιατί ξεχνά ή γυρίζει τις πλάτες του στην ιστορία του, αλλά για να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα, με πρώτο να σταματήσει την καταστροφή, διώχνοντας την τρίτη στη σειρά κυβέρνηση του Μνημονίου, να οργανώσει την ανατροπή, συγκροτώντας κυβέρνηση της Αριστεράς και με ορίζοντα τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
Σεμνός, αθόρυβος, ανάμεσα στον κόσμο, ο μεγάλος Αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

 «Συριζαίοι» από το Κιλκίς μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και από την Πρέβεζα μέχρι την Ρόδο, κάποιοι παλαιότεροι, από τη γενιά του Πολυτεχνείου, κάποιοι από τη γενιά των πέτρινων χρόνων για τη ριζοσπαστική Αριστερά και πολλοί νεότεροι από τη γενιά της Γένοβας, του άρθρου 16 και των πλατειών συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να συνδιαμορφώσουν τον νέο ΣΥΡΙΖΑ με πάθος, υπευθυνότητα και συναίσθηση του επείγοντος.
 Ακούστε τι μας είπαν ορισμένοι αντιπρόσωποι

Κατσάβαρου Ευαγγελία,  Πρέβεζα
"Γίνεται κάτι για την κοινωνία, για μένα, για σένα, για όλους"

Τσιμάρα Σταματούλα, Κεφαλλονιά
"Να επαναδιεκδικήσουμε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ την αξιοπρέπειά μας"

Κατερίνα Παρδάλη, δημοσιογράφος
"Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση Αριστεράς να αλλάξει το σκηνικό"!

Κατερίνα Γιαννούλια, δημόσιος υπάλληλος
"Να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο και τους υπαλλήλους του"

 Τζίνα Πολίτη: "Να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και να παλέψουμε μαζί"!

Μαρία Μπαλάφα, Άρτα
"Αριστερό είναι ό,τι ενώνει, κινητοποιεί, συσπειρώνει και ανατρέπει"!

Μιχάλης Κατερίνης - Λινάρδος,  Αθήνα
"Ο πρωταγωνιστικός ρόλος να ανήκει στα μέλη"!

Βασίλης Μακρίδης,  Νίκαια
"Να πετύχουμε την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα"!

Γιώργος Σμυρναίος, , Ηράκλειο Κρήτης
"Ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει 'από τα κάτω' ζωή στον κόσμο"!
Χτιζουμε μιά κοινωνία αλληλεγγύης -δικαιοσυνης- δημοκρατίας