Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: πανελλαδική-πανιατρική απεργία

 


Μας έπνιξαν στις αναθυμιάσεις της βίας, της τρομοκρατίας, στα γκαζάκια και τις βίλες που βρίσκονται υπό κατάληψη. Ενώ η τρικολόρε συμμαχία ψηφίζει στη Βουλή το ξεπούλημα της χώρας σε πέντε γραμμές, ζητά απ΄  όλους μαζί και έναν έκαστο να δηλώσουμε πως αποκηρύσσουμε τη βία μετά βδελυγμίας και αποτροπιασμού.
Εντάξει. Την αποκηρύσσουμε!
Αλλά ρωτάμε: υπάρχει μεγαλύτερη βία από την αδυναμία του αρρώστου να δει γιατρό και να πάρει φάρμακα;
Υπάρχει μεγαλύτερη βία απ΄ αυτή που βιώνουν οι οικογένειες που ζουν στο κρύο;
Υπάρχει αθλιότερη εικόνα από τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα;
Πείτε μας ευθέως κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο και κύριε Κουβέλη: εσείς καταδικάζετε με βδελυγμία και αποτροπιασμό τη φτώχεια, την ανασφάλεια, το κρύο και την πείνα;
Προφανώς όχι, αλλιώς δεν θα ψηφίζατε τέτοια εξουθενωτικά μέτρα.
Τότε λοιπόν με ποιο ηθικό και πολιτικό δικαίωμα κουνάτε το δάχτυλο και προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε όλη την κοινωνία επειδή δεν σας κάνει τα θελήματα..
                                                     ...   ...  ...
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: πανελλαδική-πανιατρική απεργία. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν με απόφαση της ΟΕΝΓΕ.
Πηγή:  http://www.ygeianet.gr/

«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΕ 661 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Μνημόνια - φωτιά στο ΕΣΥ για περικοπές κατά 25%

Στόχοι του 2013
Ο υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος παρουσίασε τους στόχους για το 2013, με προτεραιότητα τις συνενώσεις των νοσοκομειακών μονάδων και την περαιτέρω μείωση των δαπανών και του κόστους υπηρεσιών. Όπως είπε, οι κλίνες στα νοσοκομεία της Αθήνας με τις συνενώσεις θα περιοριστούν σε 9.828 και κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν σε μειώσεις τμημάτων.
Σημειώνεται ότι συνολικά θα συνενωθούν 661 κλινικές και τμήματα. «Εργαλείο» για τις συγχωνεύσεις αποτελούν οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λυκουρέντζο - «ήδη, τα νέα νομικά πρόσωπα έχουν αποκτήσει τυπική νομιμοποίηση και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες των διοικητικών αλλαγών».
Για τις εφημερίες και υπερωρίες ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το σχετικό κονδύλι είναι περιορισμένο και για τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ανέρχεται σε 83 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα από τους διοικητές να είναι πολύ προσεχτικοί στην κατανομή των κονδυλίων, ώστε να γίνονται μόνο οι απαραίτητες εφημερίες.
Το κόστος υπηρεσιών θα πρέπει να περιοριστεί κατά 25%, είπε ο κ. Λυκουρέντζος, χωρίς να διευκρινίσει εάν στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνεται και η μείωση που προκύπτει από το μισθολογικό κόστος. Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση για αύξηση της χρήσης των γενοσήμων (στο 50%) και είσπραξης των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.




 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!  Έρχεται νέο χαράτσι 25 ευρώ!                                        
Το χαράτσι των 5 ευρω  γίνεται 25 ευρώ για την είσοδό μας στα νοσοκομεία!
Αυτό προβλέπεται τόσο στο μνημόνιο όσο και σε νόμο, ενώ με ρύθμιση στη Βουλή γίνεται σαφές ότι το εισιτήριο θα υιοθετηθεί στο ΕΣΥ χωρίς υπουργική απόφαση.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε στο παρελθόν ότι το εισιτήριο δε θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία παρά μόνο αν κριθεί ότι τα έξοδα δεν ελέγχονται.
Ωστόσο με ρύθμιση που προωθήθηκε στη Βουλή καταργείται η διάταξη που επέβαλε την ύπαρξη υπουργικής απόφασης για να μπουν τα εισιτήρια στο ΕΣΥ.
Πλέον γίνεται σαφές πως το μέτρο θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 αυτομάτως, γεγονός που σημαίνει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν άλλο ένα χαράτσι να τους επιβαρύνει. Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων των νοσοκομείων όσο και σε συλλόγους ασθενών.
Σήμερα στο ΕΣΥ υπάρχει ήδη εισιτήριο 5 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και πολλοί ασθενείς - ειδικά όσοι χρειάζονται συχνά ιατρική φροντίδα- δυσκολεύονται να το καταβάλλουν.