Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ-ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
Η δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα των οργάνων της μνημονιακής Τάξης των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, έριξε απλά τις μάσκες της πολύχρωμης μεν, ακροδεξιάς δε κυβέρνησης και ενός συστήματος το οποίο έχει αποφασίσει να εδραιωθεί και έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά την άδεια να κυβερνήσει με «σιδερένιο» χέρι.
Τα  παπαγαλάκια έσπευσαν να μεταδώσουν την έκτακτη είδηση στο πανελλήνιο με σκοπό να μουδιάσουν ακόμη περισσότερο τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και να κόψουν όποια διάθεση για αντίσταση παραμένει έπειτα από τρία χρόνια εξοντωτικής λιτότητας:
Με πρόσωπα παραμορφωμένα και με εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης, οι τέσσερις όπως φαίνεται στις φωτογραφίες με το ζόρι στέκονται όρθιοι, ενώ ο αστυνόμος σαΐνης που επεξεργάστηκε τα παρακάτω ντοκουμέντα έκανε τα πράγματα χειρότερα αλλοιώνοντας με... ερασιτεχνικό τρόπο πολλούς από τους μώλωπες και τα σημάδια .
Με άλλα λόγια έφαγαν το ξύλο της αρκούδας, για να μιλήσουν.
Το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ δημοσιεύει η ίδια το τεκμήριο του αδικήματος που διέπραξαν οι «ανακριτές» με κάνει να αναρωτιέμαι δύο πράγματα: Αφενός πόσο δείκτη IQ είχε αυτός που έλαβε την απόφαση για να δημοσιευτούν αυτές οι φωτογραφίες και αφετέρου, ο εισαγγελέας ή ο υπουργός Δικαιοσύνης σκοπεύουν να παρέμβουν;
'Η μήπως αυτά τα μικροπράγματα που κάποιοι τα ονομάζουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολυτέλεια για μία μνημονιακή μπανανία όπως η Ελλάδα; 
 Απο το  κουρδιστό πορτοκάλι


 Μηνύσεις για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Στοιχεία σοκ καταθέτουν οι 15 συλληφθέντες
Λαζαρίδου Ε.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/02/2013
Το κτηνώδες πρόσωπο της αστυνομικής βίας που κυριολεκτικά αποτυπώθηκε στα κορμιά τους αποκαλύπτουν οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 στις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος των βασανιστών τους, εγκαλώντας τους για βαρύτατα κακουργήματα. Παρά τις λοιδωρίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρά την αχαρακτήριστη στάση του να εμφανίζεται γνώστης των στοιχείων της δικογραφίας προτού καν οι δικηγόροι την πάρουν στα χέρια τους, παρά τους λεονταρισμούς του ότι θα μηνύσει τάχα την εφημερίδα "Guardian" που αποκάλυψε τους βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ, οι 15 συλληφθέντες με τον πλέον επίσημο τρόπο επιμένουν στις καταγγελίες τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Στις πολυσέλιδες μηνύσεις που κατέθεσαν, οι συλληφθέντες δίνουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο για τις συνθήκες της σύλληψής τους στους δρόμους πέριξ του Αγ. Παντελεήμονα αλλά κυρίως για όσα υπέστησαν μέσα στη ΓΑΔΑ, τα οποία σύμφωνα με τους δικηγόρους τους στοιχειοθετούν μέχρι κεραίας την κατηγορία για βασανισμούς και βαριές σωματικές βλάβες. Ζητούν μάλιστα την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, δηλώνοντας έτοιμοι να τους αναγνωρίσουν.
πηγή Αυγή

Τι λέτε γιαυτό κ.Κουβέλη,που είναι ο νομικός πολιτισμός σας;  Θα καλύψετε και εδω τον ακροδεξιών αντιλήψεων κ. Δένδια και τους βασανισμούς στην ελληνική αστυνομία ;