Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

KOINΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ




 

 Ερωτήσεις που κατέθεσε ο Κώστα Μπάρκας το τελευταίο διάστημα .στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,

1. Πρακτική Άσκηση σε ΥπΑΑΤ.

                        Εν μέσω απογύμνωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συνεχίζει να μην προκυρήσει καν θέσεις για πρακτική άσκηση γεωπόνων και συναφών πτυχιούχων, η οποία θα σήμαινει και πρακτική εμπειρία και στελέχωση των κενών θέσεων, απασχόληση για ένα σημαντικό αριθμό νέων επιστημόνων εν μέσω γιγαντιαίας ανεργίας.



 2.                  Αναλγησία της κυβέρνηση όσον αφορά στο λεγόμενο “κοινωνικό τιμολόγιο” για το ηλεκτρικό ρεύμα. (ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων - ΑΚΕ)

            Η κυβέρνηση, προχωρά σε απανωτές αυξήσεις του τιμολογίου του ρεύματος, με την τελευταία μόνο να αγγίζει το 25%. Παράλληλα, εξαγγέλει φθηνότερο ρεύμα για ευπαθείς ομάδες μέσω του ¨κοινωνικού τιμολογίου”, κοροϊδεύοντας την κοινή γνώμη, καθώς με τις απανωτές αυξήσεις στην χαμηλή κατανάλωση, καταφέρνει να μην προκαλεί καμιά πραγματική ελέφρυνση στα χαμηλά στρώματα, δεδομένου ότι η διεύρυνση ακόμα και αυτού του μέτρου – ασπιρίνησης εκκρεμμεί.

3.         Διακοπή της Συντονιστικής Συνέλευσης Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

            Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, σε συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, εμφανίστηκαν δύο ένστολοι αστυνομικού, ζητώντας πληροφορίες , επικαλούμενοι λόγους “τάξης και ασφάλειας”, πληροφοριες για μια συνέλευση εργαζομένων σε κλειστό χώρο! Η ολοκληρωτική και αυταρχική πολιτική ηγεσία του Υπ.Προ.Πο συνεχίζει να προκαλεί, θεωρώντας τους εργαζόμενους ως παράγοντα “αποσταθεροποίησης”.

4.         Προβλήματα στην εφαρμογή του νέου σύστηματος απόδοσης δαπανών των ασφαλισμένων ΑΜΕΑ στον ΕΟΠΥΥ

5.         Απαράδεκτη και παράνομη υπαγωγή σε διαθεσιμότητα μεταταχθέντων υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με διαγωνισμό / γραπτό ή με προκαθορισμένα κριτήρια


 ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059
barkas@parliament.gr