Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο δρόμο Αγ. Γεώργιος- Παντοκρατορα



 

 Καλούνται οι δημότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης των περιοίκων στο δρόμο Αγίου Γεωργίου-Παντοκράτορα την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στις 11 το πρωί με στόχο τη διαμόρφωση πρότασης για άμεση παρέμβαση ανακούφισης του δρόμου αυτού.



ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Η οδική ασφάλεια στην πόλη μας πρέπει να αναχθεί σε κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. 
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2013 έγινε συγκέντρωση με πρόσκληση της δημοτικής παράταξης «Δημόσιος Χώρος». Το κάλεσμα έγινε με αφορμή ενός ακόμα τροχαίου, που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό νεαρού συμπολίτη μας. Το τροχαίο έγινε στο δρόμο Κυανή Ακτή – Παντοκράτορα, στην όμορφη αυτή περιοχή αναψυχής, πεζοπορίας και μπάνιου, η οποία για χρόνια τώρα είναι υποβαθμισμένη, σκοτεινή και εγκαταλειμμένη.
Στη συγκέντρωση αναδείχθηκαν πολλά ζητήματα με απόλυτη, όπως εκτιμήσαμε, σύγκλιση των απόψεων που διατυπώθηκαν. Έγινε φανερό πως πίσω από την αθώα οδήγηση του κάθε συμπολίτη μας βρίσκονται τα συμφέροντα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που η ανάπτυξή της συνέδεσε το κέρδος με το αίμα, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παραγωγικό κλάδο, ακόμα και από την πολεμική βιομηχανία. Ιδιαίτερα το Ι.Χ., που γίνεται αντιληπτό ως δείκτης οικονομικής ευμάρειας και θετικό πολιτισμικό πρόσημο, νομιμοποιεί το έγκλημα και βαφτίζει την εξόντωση ανθρώπινων υπάρξεων «παράπλευρη απώλεια». Ο δρόμος στην Πρέβεζα θεωρείται πεδίο «ταξικής ουδετερότητας» και δεν προσεγγίζεται έντιμα δηλαδή πολιτικά από τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς. Το «τροχαίο» δεν αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό ζήτημα αλλά  σαν προσωπική τραγωδία – σε όποιον του τύχει και στην οικογένειά του. Η οδική ασφάλεια στην πόλη μας πρέπει να αναχθεί σε κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. (Γ. Κουβίδη Γιώργος  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα )  
Γιατί; Στην πόλη μας και στους οικισμούς της υπαίθρου, σε πολλούς δρόμους, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχουν διαβάσεις, ούτε σηματοδότες. Καταπατούνται οι λιγοστοί πεζόδρομοι , ακόμα και της Αγοράς, χωρίς  έλεγχο, ενώ στους ποδηλατοδρόμους σταθμεύουν αυτοκίνητα. Η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία δεν έχουν ικανοποιητική παρουσία στην Πόλη. Στη συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2013 εκτιμήθηκε πως, το χειρότερο, δεν είναι μόνο το θέμα αδιαφορίας των Αρχών, αλλά και η διάχυτη καταδικαστέα νοοτροπία και η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής των συμπολιτών μας. Πρέπει να σταματήσει η υποκριτική στάση, όλων όσοι θέλουν να επιδεικνύουν το κοινωνικό ενδιαφέρον τους.