Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ




Δέκα ημέρες φυλάκισης - Για τον αποκλεισμό της σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου - Επέβαλε το Δικαστήριο στον Άλκη Λορέντζο

23/03/2013
Με ποινή δέκα ημερών φυλάκισης με αναστολή ενός χρόνου, καταδικάστηκε ο Άλκης Λορέντζος, πρώην εργαζόμενος των Κλωστηρίων Πρέβεζας, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο «….με πρόθεση από κοινού με άλλα 50 άτομα απέκλεισαν την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας Ακτίου παρακωλύοντας την συγκοινωνία στις 6/8/2008 και 1/10/2008 κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων των απολυμένων από τα Κλωστήρια Πρέβεζας».

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας κ. Μάστακας κατέθεσε την ένσταση του ως την επιλογή του τόπου, του χρόνου και της διάρκειας των κινητοποιήσεων, αναγνώρισε τα ελαφρυντικά που υπήρχαν και πρότεινε το ελάχιστο της προβλεπόμενης ποινής.
Ο κ. Λορέντζος αναφέρθηκε στο μεγάλο αγώνα των απολυμένων που οδηγήθηκαν στο κλείσιμο της ζεύξης μετά από τρία περίπου χρόνια σε καθεστώς αβεβαιότητας και εμπαιγμού και σημείωσε ότι το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνας του επέβαλε την μικρότερη ποινή.
Στο πλευρό του Άλκη Λορέντζου βρέθηκαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας των πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια Πρέβεζας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης μεταξύ αυτών και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας για θέματα παιδείας Γιώργος Φραγκούλης.