Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Νέα αλλαγή ιδιοκτησίας στη “Δωδώνη”-με νέες απολύσεις
Το γαϊτανάκι που ξεκίνησε την ημέρα πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης δυστυχώς συνεχίζεται. Έτσι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών αλλάζει για μία ακόμη φορά χέρια. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας το οποίο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, θα αποφασίσει την μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας σε μία άλλη εταιρία, την S.I. Foods. Limited, για την οποία ελάχιστα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από το διαδίκτυο. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εταιρία που έχει ως αντικείμενο το εμπόριο ψαριών και δραστηριοποιείται μεταξύ Γκάνας και Λονδίνου. Να θυμίσουμε ότι η πώληση της Δωδώνης είχε γίνει στην εταιρία Strategic Initiatives και την Simos Food, όπως επισήμως είχε ανακοινωθεί. Ένα περίπου μήνα μετά την πώληση ως ιδιοκτήτρια του πλειοψηφικού πακέτου εμφανίστηκε η εταιρία Todyro. Έδρα της η Λεμεσός της Κύπρου. Άλλο στοιχείο ουδέν. Και τώρα γίνεται μία ακόμη μεταβίβαση, γεγονός που μάλλον ανησυχία προκαλεί στους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς της Ηπείρου.
Οι λόγοι για την κίνηση αυτή είναι άγνωστοι, όμως δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν τρόπο που θα απαλλάξει την ιδιοκτήτρια της Δωδώνης από τυχόν δεσμεύσεις που απέρρεαν από την αρχική συμφωνία.
Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες της Δωδώνης, με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται, δεν έχουν παρουσιάσει κανένα επενδυτικό σχέδιο για την επιχείρηση, ούτε βέβαια έχουν φέρει ξένα κεφάλαια στην τοπική αγορά.
Η εξόφληση των κτηνοτρόφων για τον Ιανουάριο έγινε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, ενώ για τον Φεβρουάριο έχουν εισπράξει μέχρι τώρα μόνο το 50% των χρημάτων για το γάλα που έχουν παραδώσει.  Στο εργοστάσιο έγιναν οι πρώτες απολύσεις εργαζομένων γεγονός που έχει προκαλέσει επιπλέον αγωνία και ανησυχίες για το επόμενο διάστημα.

Απολύσεις στη ΔΩΔΩΝΗ!

«Απολύεστε». Με τη φράση αυτή δύο εργαζόμενοι στην ΔΩΔΩΝΗ (πρόκειται για υπαλλήλους με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών), ενημερώθηκαν πως θα απολυθούν, χωρίς, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, να λάβουν κάποια εξήγηση για την απόλυση, παρά μόνο έλαβαν την προειδοποίηση ότι εάν δεν υπογράψουν την απόλυση, από βδομάδα τα χρήματα της αποζημίωσης θα πάνε στο Παρακαταθηκών και Δανείων.
ων 20 ετών), ενημερώθηκαν πως θα απολυθούν, χωρίς, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, να λάβουν κάποια εξήγηση για την απόλυση, παρά μόνο έλαβαν την προειδοποίηση ότι εάν δεν υπογράψουν την απόλυση, από βδομάδα τα χρήματα της αποζημίωσης θα πάνε στο Παρακαταθηκών και Δανείων.