Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου για το ''Σχέδιο Αθήνα' Ξεσηκωμός στην Λευκάδα για το κλείσιμο του ΤΕΙ

'

Την  αναστολή λειτουργίας του  ΤΕΙ Ηπείρου σήμερα και αύριο αποφάσισαν τα μέλη της
Συνέλευσης που συνεδρίασαν χθες  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες δυσμενείς μεταβολές στη δομή και την συγκρότηση του ΤΕΙ Ηπείρου και την απόρριψη των εποικοδομητικών, τεκμηριωμένων και ρεαλιστικών προτάσεων βελτίωσης που υπέβαλε το Ίδρυμα στο αρχικό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».   Τις δύο αυτές ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, ενώ έχουν προγραμματιστεί και κινητοποιήσεις  σήμερα στις 11 το πρωί στο Άγιο Δημήτριο στην Άρτα  για το τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και αύριο στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα. Τα μέλη της συνέλευσης αναφέρουν ότι με  έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώνουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, μετερχόμενο πρακτικές ασύμβατες με τις Αρχές που οφείλουν να διέπουν τις σχέσεις του με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, αιφνιδιαστικά και κυριολεκτικά πάνω στην εκπνοή της περιόδου διαβούλευσης που το ίδιο είχε θεσπίσει, ανακοινώνει ως τελική του πρόταση, μια σημαντικά διαφοροποιημένη και σαφώς δυσμενέστερη έκδοση του αρχικού σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για το ΤΕΙ Ηπείρου. Στη συνέλευση ομόφωνα αποφασίστηκε να επισημάνουν στο Υπουργείο Παιδείας, με τον εντονότερα δυνατό τρόπο, τις εξόφθαλμες, κρίσιμες για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και προδήλως ατεκμηρίωτες αστοχίες της επικαιροποιημένης πρότασης για την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου, απαιτών Πηγή: mypreveza




foitites
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο.
Ένταση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας όταν μια ομάδα περίπου διακοσίων φοιτητών διέκοψε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε να παρέμβει και να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις που θέλουν το τμήμα της Λευκάδας να καταργείται.
Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, ωστόσο οι φοιτητές ήταν αποφασισμένοι αν δεν τους δινόταν ο λόγος να διακόψουν την κυκλοφορία στην Γέφυρα του νησιού. Τελικά τους δόθηκε το βήμα και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση στο ΤΕΙ για το σχέδιο Αθηνά και την μεταφορά τμημάτων στην Άρτα. Αυτή την στιγμή η συνεδρίαση συνεχίζεται παρουσία των φοιτητών με θέμα συζήτησης την κατάργηση του ΤΕΙ.