Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών για τα έτη 2010-2011

ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών για τα έτη 2010-2011

Η κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία λόγω της κυβερνητικής πολιτικής εξαπλώνεται και σε κοινωνικές ομάδες,όπως ο ιατρικός κόσμος, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν τα λιγότερα προβλήματα.
Με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ,ως ενιαίου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας,από 01/01/2012 και μέχρι την 01/12/2012,εντάχθηκαν σε αυτόν πολλοί φορείς κοινωνικής ασφάλισης, όπως ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ,ΟΓΑ,ΤΑΥΤΕΚΩ,Οίκος Ναύτου,ΕΤΑΑ,ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τους οποίους διαδέχθηκε κατά τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους.
Από προηγούμενα του 2012 έτη, μερικά από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χρωστούν σε γιατρούς τεράστια ποσά, καθιστώντας πλέον δύσκολη,έως και ανέφικτη την περαιτέρω συνέχιση της λειτουργίας των μικρών ιδιωτικών ιατρείων, ειδικά στην Περιφέρεια.Πολλά είναι τα ιδιωτικά ιατρεία στην Μαγνησία που κινδυνεύουν με κλείσιμο.
Η προσπάθεια του ΕΟΠΠΥ να φορτώσει το πρόβλημα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων του ιατρικού κόσμου, στην γραφειοκρατία, ή σε διάφορες αγκυλώσεις πριν την δημιουργία του ή ακόμη και στην αδυναμία συντονισμού του ίδιου και των ενταγμένων ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντέχει στην κοινή λογική.
Αυτό φαίνεται και στην από 29-03-2013 επιστολή απόγνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η οποία μας δόθηκε κατά την διάρκεια συνάντησής μας με τους εκπροσώπους του την 6η Απρίλη 2013, όπου και μας ενημέρωσαν σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου στην περιφέρειά μας.
Καταθέτουμε συνημμένη την σχετική επιστολή του Προέδρου και του Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ.κ. Ματθαίου Δραμητινού και Βασιλείου Σαράκη.

Παρακαλούμε να την εξετάσετε ουσιαστικά και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Αθήνα, 10/4/2013

Ο καταθέτοντες βουλευτές

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

 Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Βουλευτής Μαγνησίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες
  
Παρίσης (Πάρις) Μουτσινάς
Βουλευτής Μαγνησίας, Ανεξάρτητος Βουλευτής