Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο κ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΝΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΤΥΧΑΙΟ;

O κ Δαρδαμάνης που έκλεισε μεσ' στο χειμώνα τη θέρμανση στους αρρώστους, κάνοντας γνωστό παγκόσμια το Γ.Ν.Πρέβεζας για τα χάλια του ξαναχτυπά..

Πρέβεζα: Με σκληρή γλώσσα οι γιατροί του νοσοκομείου απαντούν στον Δαρδαμάνη
11 Απριλίου 2013 | 00:00
Πρέβεζα: Με σκληρή γλώσσα οι γιατροί του νοσοκομείου απαντούν στον Δαρδαμάνη
Απάντηση των Γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
Συνέντευξη "περιβόλι" χαρακτηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας αυτή του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (Δ.Ι.Υ.) νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δαρδαμάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο προ ημερών.
Οι γιατροί απαντούν με σκληρή γλώσσα σε αυτή την συνέντευξη:
Δίχως να εκπλαγούμε διαβάσαμε τη συνέντευξη "περιβόλι" του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (Δ.Ι.Υ.) νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δαρδαμάνη, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο στις 5.4.13.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο κ. Δαρδαμάνης συνεχίζει τον καταστροφικό του ρόλο στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Εξακολουθεί να προκαλεί και να εγκαλεί ανενόχλητος και ατιμώρητος.

Ο "δοκησίσοφος " νεφρολόγος ως αδέκαστος κριτής συνεχίζει να δίνει συμβουλές για τη διάσωση του Νοσοκομείου μας, δίχως να έχει αντιληφθεί ότι ως Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας (Δ.Ι.Υ.) τώρα, αλλά και κατά το παρελθόν έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κατάντημα του Νοσοκομείου.

Όταν σταματάει το ρόλο του σοφού συμβουλάτορα, αναλαμβάνει το ρόλο του ρεπόρτερ. Καταγράφει γεγονότα δίχως να αντιλαμβάνεται ότι είναι συμμέτοχος και ο κύριος υπεύθυνος των γεγονότων αυτών, δίνοντας την εντύπωση "επισκέπτη από άλλο πλανήτη" .

Καταγγέλλει για κομματισμό, για συνδικαλισμό και έλλειψη τεχνοκρατικής νοοτροπίας ο άνθρωπος ο οποίος σε όλο το νομό είναι γνωστό "ένστολο" κομματικό στέλεχος επί δεκαετίες και σπόνδυλος ενός συστήματος που είναι υπεύθυνο για αυτά τα οποία καταγγέλλει.

Πρόκειται για πρωτοφανή θρασύτητα: ένας εμπρηστής να δίνει συμβουλές πως θα σβηστεί η πυρκαγιά και ταυτοχρόνως να καταγγέλλει και να λοιδορεί τους εμπρηστές. Δημόσια τον καταγγέλλουμε για λαϊκισμό. Μόνιμος και αποτυχημένος εραστής κάποιας υποψηφιότητας στο νομό, δε διστάζει να λαϊκίζει εις βάρος του νοσοκομείου και των συναδέλφων του, προσπαθώντας να ευθυγραμμιστεί ή να παραστήσει την "πιστή θεραπαινίδα" στα αφεντικά του, προκειμένου να αποσπάσει την εύνοιά τους. Με την τακτική που ακολουθεί έχει δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Δικηγόροι, εισαγγελείς και δικαστές είναι πλέον σε καθημερινή διάταξη, γεγονός που δεν ευνοεί τη συναδελφικότητα και τη συνεργασία με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Το μόνο που απέμεινε σ αυτό το Νοσοκομείο είναι το φιλότιμο των γιατρών. Αυτό ο κ. Δαρδαμάνης με φιλότιμες προσπάθειες καταστρέφει. Μετακινεί και αποσπά γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, (Κ.Υ) , αποφασίζει για τις εφημερίες και τη λειτουργία των ιατρείων, παραβιάζει διατάξεις νόμων παρακάμπτοντας τα αρμόδια θεσμικά όργανα όπως το Διοικητικό και το Επιστημονικό Συμβούλιο, τους διευθυντές τμημάτων και κλινικών, αλλά και τους Τομεάρχες. Στρέφει ασθενείς εναντίον των γιατρών αλλά και γιατρούς εναντίων συναδέλφων προτρέποντας τους για αλληλοκαταγγελίες.

• Ο κ. Δαρδαμάνης στην παραληρηματική και παραπλανητική του συνέντευξη που βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη ισχυρίζεται ότι: « υπήρχαν ανέκαθεν προβλήματα στο Νοσοκομείο λόγω οικονομικής κρίσης» . Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά και κοινά σε όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας. Στο δικό μας όμως υπάρχουν επιπλέον ιδιαίτερα προβλήματα εξ αιτίας της συμπεριφοράς, της νοοτροπίας και των επιλογών του και τα οποία θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στο κλείσιμο του. Για τους επικίνδυνους αυτούς χειρισμούς του είχε καταγγελθεί στις 10.12.12 τόσο στην 6η Υγ. Περιφέρεια όσο και στο Υπουργείο Υγείας από 20 γιατρούς του νοσοκομείου, ως επί το πλείστον διευθυντές κλινικών και τμημάτων. Νομίζουμε όμως ότι ήλθε η ώρα να καταγγελθεί και δημόσια στους πολίτες του Νομού μας.

• Στη συνέντευξή του θεωρεί δεδομένο πως "χρειάζονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλά καθυστερούν". Αδημονεί και αγωνιά προφανώς για τις συγχωνεύσεις δίχως να αναλογίζεται ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το νοσοκομείο μας, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα θα καταργηθεί συγχωνευόμενο με το νοσοκομείο της Άρτας, των Ιωαννίνων ή της Λευκάδας.

• Συνεχίζοντας τη συνέντευξη του επαίρεται για τις σοφές πρακτικές του: «λείπει γιατρός από το Καναλάκι, τότε στέλνουμε από το Θεσπρωτικό κοκ.» Αποτέλεσμα; Διαλύει όλα τα Κέντρα Υγείας. (Κ.Υ.). Αποσπά δύο αγροτικούς γιατρούς άτυπα από το Καναλάκι προκειμένου να εξυπηρετήσει το τμήμα του και προσπαθεί να καλύψει το κενό που δημιούργησε με μετακινήσεις γιατρών από το Κ. Υ. Θεσπρωτικού, τους οποίους ειδοποιεί την τελευταία στιγμή, παραβιάζοντας όλες τις διατάξεις και τους κανονισμούς που προβλέπει ο νόμος για τις εφημερίες. Οι γιατροί των Κ. Υ. έχουν μετατραπεί σε πλανόδιους προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται. Εκτός τούτου δημιουργούνται προβλήματα και στα υπόλοιπα Κ.Υ. δεδομένoυ ότι όλα λειτουργούν οριακά.

• Στη συνέχεια της γραφικής αυτής συνέντευξης ισχυρίζεται ότι: «η εφημέρευση στο παρελθόν γινόταν για να παίρνουν περισσότερα χρήματα οι γιατροί και όχι γιατί υπήρχαν ανάγκες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων» Απαράδεκτο γιατρός και μάλιστα διευθυντής του ΕΣΥ επί έτη, να σκέφτεται τόσο αρνητικά και απαξιωτικά για τους συναδέλφους του. Μόνο ένας γιατρός που δεν εφημέρευσε και δεν μόχθησε ποτέ, θα μπορούσε να έχει τέτοια αντίληψη για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία. Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;

• Διαπιστώνει επίσης ότι : «Γιατροί φεύγουν νομίμως με άδειες άσχετα αν θεωρούνται προκλητικές»!! Η ακαμψία και η απάθεια στο μεγαλείο της. Η άδεια είναι πρόκληση ισχυρίζεται ο κ. Δαρδαμάνης, λες και οι γιατροί δεν είναι άνθρωποι, δεν έχουν προσωπικές ανάγκες και οικογενειακές υποχρεώσεις. Τη στιγμή που οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά προκαλεί ασύστολα με το θέμα των αδειών . Πολλοί γιατροί δεν πήραν τις νόμιμες άδειές τους λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού για να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Κατόπιν τούτου κοινοποιεί έγγραφο με το οποίο αποφασίζει να περικόψει τις άδειες αυτές αν δε ληφθούν μέχρι τέλος Μαρτίου. Οι γιατροί φυσικά δεν ανταποκρίθηκαν σε τέτοια ανεύθυνη και επιπόλαια εντολή για να αποφύγουν το κλείσιμο του νοσοκομείου.

• Δυστυχώς όμως «η συνέντευξη» δεν τελείωσε ακόμα. " Η Παθολογική κλινική έχει μείνει με τρείς ειδικευόμενους και αποφασίστηκε να επιστρατευτούν και οι ειδικευόμενοι της καρδιολογίας.... Παραιτήθηκαν ήδη δύο βοηθοί της καρδιολογικής κλινικής διότι δεν αντέχουν....." Η φρασεολογία παραπέμπει σε νοοτροπία δεκανέα της δεκαετίας του '50. ομολογώντας ότι οι ειδικευόμενοι της καρδιολογικής "επιστρατεύτηκαν" προκειμένου να εκτελέσουν και τα καθήκοντα του Παθολόγου επειδή η Παθολογική Κλινική έμεινε μόνο με τρείς βοηθούς.

Η συμπεριφορά αυτή αποθαρρύνει τους ειδικευόμενους να επιλέξουν το νοσοκομείο μας για την ειδίκευσή τους. Δεν έχουν καμία διάθεση να παίξουν το ρόλο του "επίστρατου" ή "επιστρατευμένου" , ούτε να δέχονται κάθε λίγο αυθαίρετα "εντέλλεσθε", " επιπλήξεις", ένορκες διοικητικές εξετάσεις και άλλες απειλές οι οποίες πιθανόν θα τους συνοδεύουν και στην υπόλοιπη επαγγελματική και επιστημονική τους πορεία. Ούτε έχουν διάθεση να εξωθούνται σε εξώδικες διαδικασίες και δικηγόρους προκειμένου να προστατευθούν από αυθαίρετες επιλογές της Διοίκησης. Ποιός αλήθεια νεαρός συνάδελφος θα επιλέξει το νοσοκομείο μας έστω και για ένα χρόνο ειδικότητας όταν οι ήδη υπάρχοντες "εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια το πλοίο που βουλιάζει;".

• Συνεχίζοντας ισχυρίζεται ότι "οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει ποτέ πρόταση για την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού". Ποιός αλήθεια μπορεί να κάνει πρόταση για προσωπικό που δεν υπάρχει;

• Κι ενώ διαβάζαμε τη συνέντευξη του κ. Δαρδαμάνη περιμέναμε και το κερασάκι στην τούρτα, το οποίο δεν άργησε να έρθει: "Οι συνδικαλιστές δεν βλέπουν τι ώρα πηγαίνουν οι εργαζόμενοι, (οι γιατροί κυρίως) στη δουλειά τους και τι ώρα φεύγουν, δεν έχουν ακούσει για κοπάνες, για ρεπό πέρα από τις προβλέψεις του νόμου και για πλασματικές εφημερίες". Μόνο ένας γιατρός γραφείου που δεν έχει κουραστεί ποτέ θα μπορούσε να αποπατεί τόσο προκλητικά πάνω σε εκατοντάδες γιατρούς που ξενυχτούν, μοχθούν και αγωνιούν νυχθημερόν πάνω στον ασθενή. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω, αλλά θα τελειώσουμε με μια μόνο λέξη: ΝΤΡΟΠΗ ....!

ΥΓ: Ο κ. Δ/ντης μίλησε εφ’ όλης της ύλης (άδειες, ρεπό, πλασματικές εφημερίες, ωράρια κλπ, κλπ ), αλλά ξέχασε τα σπουδαιότερα. Δεν ανέφερε τίποτα για φακελάκια, συναλλαγές γιατρών με εταιρείες..., συνταγογράφηση και υπερκοστολόγηση, παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό γιατρών, τα οποία κατά κοινή ομολογία είναι οι κύριες αιτίες της κατάρρευσης του ΕΣΥ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...;

Πρέβεζα, 10/4/13

Η Πενταμελής Συνδικαλιστική Επιτροπή Των Γιατρών Νοσοκομείου Πρέβεζας

Πηγή:pamepreveza