Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

TOYΡKIA: ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ KAI ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ




Διπλή είναι η καταπίεση του Τουρκικού λαού .Εκτός από την στρατικο-αστυνομική καταπίεση προστίθεται τώρα και η καταπίεση του ισλαμικού αντιδραστικού κόμματος του Ερντογάν.
Στα απεγνωσμένα mail που μας στέλνουν Τούρκοι φίλοι μας για συμπαράσταση από το ΣΥΡΙΖΑ τους απαντάμε ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς τι πραγματικά γίνεται στην Τουρκία.
Ας τελειώνουμε με ορισμένα άρθρα που γράφονται και από το χώρο μας για τον “προοδευτικό” Ερντογάν που δήθεν περιορίζει το στρατιωτικό βαθύ κράτος της Τουρκίας και βελτιώνει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τίποτα από τα δυο δεν είναι αλήθεια . Ας μη ξεχνάμε τις γεμάτες τουρκικές φυλακές, τα βασανιστήρια τις αυτοκτονίες Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Στη Τουρκία συλλαμβάνουν ακόμα και τους Κούρδους βουλευτές που τόλμησαν να μιλήσουν Κουρδικά στο κοινοβούλιο.

Σήμερα η Τουρκία ζει και αυτή την καπιταλιστική φούσκα της εφαρμόζοντας πέρα για πέρα τις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού ,με μισθούς περίπου στα 200 ευρώ μηνιαίως. Οι ουρανοξύστες στην Κωνσταντινούπολη εμφανίζονται σαν μανιτάρια καταστρέφοντας το τοπίο της Πόλης . Ξαφνικά βλέπεις να ξεφυτρώνουν πολυκατοικίες στο πουθενά ακόμα και στα μικρά χωριά. Οι μεγαλοεργολάβοι με βοήθεια της ισλαμικής δήθεν φιλοαραβικής πολιτικής του Ερντογάν, επεκτείνονται σε όλη τη μέση Ανατολή.
Η εκτίναξη της ανάπτυξης έχει δημιουργήσει και μια στρατιά από σκληρά εργαζόμενους νεολαίους με εξαντλητικά δωδεκάωρα ωράρια οι οποίοι έχουν και οικολογικές ανησυχίες διεκδικώντας την προστασια του δημοσίου χώρου, αλλά κυριως την δημοκρατία , την ελευθερία της έκφρασης τη χειραφέτηση της γυναίκας,και όχι για το ποτό που τους συκοφαντεί η κυβέρνηση Ερντογάν. Η τουρκική νεολαία ζει την δική της άνοιξη με τις μαχητικότατες διαδηλώσεις
Απαντάμε λoιπόν στην έκκληση της Ναρκίς, της Ολκιου, και του Μουσταφά με τις διαδηλώσεις συμπαράστασης και την καταγγελία του αστυνομοκρατικού Τούρκικου κράτους αλλά και της ισλαμικής συντήρησης και του αυταρχισμού του Ερντογαν.