Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Εκφράζουμε την οδύνη και την αγανάκτησή μας, για την άνανδρη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Αυτή η δολοφονία έγινε ανήμερα της μεγάλης κινητοποίησης των συνδικάτων, σαν συνέχεια των μεγάλων απεργιακών αγώνων των καθηγητών, για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι και πρώτα πρώτα η Κυβέρνηση να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν  στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων  που  τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία .
Αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία, και χρειάζεται πάνω από όλα δημοκρατική εγρήγορση. Καλούμε κάθε πολίτη της Πρέβεζας να γυρίσει τη πλάτη και να απομονώσει τα νεοναζιστικά στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να ανοίξουν γραφεία στη πόλη μας και να οργανώσουν και εδώ τη νεοναζιστική συμμορία τους.
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τη παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.
Το λαϊκό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας, του κράτους πρόνοιας και τη δημοκρατική ανατροπή μνημονιακών πολιτικών και τροϊκανής Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν πρόκειται να καμφθεί, αλλά θα εντάξει ακόμα πιο έντονα στους στόχους του, την αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση. Θα τσακίσει την κλιμακούμενη πρόκληση των ναζιστών (επίθεση στο Πέραμα, Μελιγαλάς, δολοφονία στο Κερατσίνι).
 Το έδαφος της δημοκρατίας είναι το σταθερό βάθρο του αγώνα μας και πάνω σε αυτό θα ηττηθεί Χ.Α. και ακροδεξιά.
                                       Τετάρτη 18.09.2013

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας