Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλίας Χάιδας: "Η κυβέρνηση της αριστεράς θα σταματήσει αυτό το σπιράλ ασφυξίας στην ελληνική οικονομία"


syriza
 Με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ  νομού Πρέβεζας κ. Χάιδα μίλησε ο Παναγιώτης Κουνιάκης μέσα από το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 λίγες ημέρες μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε σημεία της ομιλίας του με στόχο να προβληματίσουμε την κοινωνία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση της αριστεράς θα βάλει ένα τέρμα σε όλο αυτό το σπιράλ του θανάτου που βιώνει η οικονομία μας.
Υπογράμμισε για άλλη μια φορά την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση, πριν επέμβει με πολύ σκληρό τρόπο η κυβέρνηση για να τα κατεβάσει, καθώς και η επαναφορά του εργατικού δικαίου, μαζί με τις συλλογικές συμβάσεις.

Όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας ανέφερε ότι ο κόσμος που ζούμε είναι αλληλοεξαρτώμενος και ακόμα και η πιο ισχυρή χώρα δεν μπορεί να ζήσει από μόνη της.

Οι ίδιοι οι οικονομολόγοι μάλιστα έχουν υπολογίσει ότι το κόστος αποχώρησης μιας χώρας μεγέθους Ελλάδας, Πορτογαλίας είναι πολύ μεγαλύτερο από την χρηματοδότηση της και αυτό θα αποτελέσει μια βάση διαπραγμάτευσης.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα