"Πιστός στην επικίνδυνη γραμμή που έχει χαράξει ο κ. Σαμαράς" είναι ο Ν. Δένδιας, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη στα ΝΕΑ του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τον οποίον κατηγορεί ότι "υποκριτικά αρνείται τις κυβερνητικές ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ επαναλαμβάνει - έστω και με πιο χαμηλούς τόνους από τον πρωθυπουργό- την προσφιλή στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρία των δυο άκρων".
"Αντί να προβεί σε αυτοκριτική για το ότι ο ίδιος υποσχόταν μηνύσεις σε ξένες εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους, την ίδια στιγμή που άφηνε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει ελεύθερα κλείνοντας τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών, φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδρασε στη θέση του", σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο ίδιος ο υπουργός "σφύριζε αδιάφορα" στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των βουλευτών του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δράση της Χρυσής Αυγής. "Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός είχε την απαίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει κιόλας τους δράστες των 32 υποθέσεων που γέμιζαν τα συρτάρια του αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες έχουν όρια" και καλεί τον κ. Δένδια "να καταδικάσει τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του που φλέρταραν με την ιδέα μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το εγκληματικό αυτό μόρφωμα και να απομονώσει έστω και εκ των υστέρων τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ".
"Ο λαός μας δεν έχει επιλεκτική μνήμη όπως ο κ. Δένδιας και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν κάνει σημαία της πολιτικής τους την ακραία πόλωση και τον διχασμό" προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.